Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Švédskému tempu nestačily. Florbalistky na MS vysoko podlehly favoritkám

Po jednoznačném vítězství nad Lotyšskem usilovala ženská florbalová reprezentace na mistrovství světa o senzaci. Ve švýcarském Neuchatelu čelila favorizovanému Švédsku, které opanovalo šest předchozích šampionátů. Češky vzdorovat nedokázaly: podlehly vysoko 2:10. K přímému postupu do čtvrtfinále týmu stačí remíza se Slovenskem. 

Denisa Ratajová v dresu české reprezentace na mistrovství světa
zdroj: RvSMedia autor: Bastien Gallay/RvS.Media

Za poražený tým se trefila dvakrát Natálie Martináková, poprvé se jí to povedlo až za stavu 0:6. Vítězky minulých šesti šampionátů si s předstihem zajistily postup mezi nejlepších osm celků i první místo ve skupině. Český tým bude v úterý od 16:30 hrát o konečné druhé místo ve skupině B i přímý postup do čtvrtfinále se Slovenskem. Svěřenkyním trenéra Saschy Rhynera k tomu stačí i remíza.

K jubilejnímu 100. zápasu v národním týmu nastoupila kapitánka Eliška Krupnová, ale už po první třetině měla se spoluhráčkami jasno, že ve 34. vzájemném zápase se severskými suverénkami se historicky první výhry ani druhé remízy nedočkají.

"Pocity nic moc. Takhle jsem si to nepředstavovala, ani nikdo z týmu. Jsme zklamané, naštvané, všechno dohromady. Švédky nás tvrdě potrestaly za každou naši chybu. Na začátku jim to dodalo klid a nás to naopak srazilo, góly jsme jim darovaly hodně lehce. To si nemůžeme dovolit," řekla Krupnová.

V úvodu ještě pomohla brankářce Christianové pravá tyč, ale mezi pátou a sedmou minutou vstřelily favoritky tři branky. Po přečíslení otevřela střelou do prázdné branky skóre Gustafssonová, potom proměnila trestné střílení Wibronová a následně přihrávku Wijkové zužitkovala Hultgrenová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

V úvodním dějství se prosadila ještě Steenová a do poloviny utkání navýšily skóre Bobergová a svým druhým gólem Gustafssonová.

V 34. minutě se radovaly z první branky Češky, když po přihrávce Kapcové skórovala bekhendem Martináková. Vzápětí se trefila po úspěšném napadání Joelssonové Aggestalová. Za 17 sekund se sice prosadila znovu Martináková, za dalších 54 vteřin ale vrátila Švédkám šestibrankový náskok Hultgrenová.

"Dva góly se Švédskem samozřejmě potěší, ale pro mě je týmový výsledek rozhodně důležitější než kanadské bodování. Myslím si, že jsme nevstoupily do zápasu vůbec špatně, ale Švédky trestaly hodně tvrdě. Byly produktivní, z jakékoliv chyby nás trestaly a bohužel to tak v těch top zápasech je. My musíme být do dalších zápasů lepší," prohlásila Martináková.

V závěrečném dějství Švédky, které v úvodním utkání rozdrtily Slovensko 23:1, přidaly ještě dvě branky. Gustafssonová skórovala po standardní situaci, kterou rozehrála Wijková, jež si tak připsala čtvrtou asistenci v utkání. Vzápětí se natlačila před branku Steenová a Mlejnková si nešťastně kopla balónek do vlastní sítě.

ČR - Švédsko 2:10 (0:4, 2:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Martináková (Kapcová), 35. Martináková (Mlejnková) - 5. Gustafssonová (Tschöpová), 5. Wibronová z tr. střílení, 7. Hultgrenová (Wijková), 16. Steenová, 26. Bobergová (Fjellstedtová), 29. Gustafssonová (Wijková), 35. Aggestalová (Joelssonová), 36. Hultgrenová, 44. Gustafssonová (Wijková), 45. Steenová (Molinová). Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 426.

Sestava ČR: Christianová - Jiráková, Beránková, Frantíková, Šupáková, Paloncyová, Koníčková, Kotzurová - Urbánková, Krupnová, Ratajová - A. Bočanová, Plášková, Řepková - Kapcová, Martináková, Mlejnková - Hanzlíková. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články