Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Švédské i finské florbalistky si zastřílely a jsou v semifinále MS

Nabitý program světového šampionátu florbalistek pokračuje. Prvními semifinalistkami se v Uppsale staly favorizované Finky, které ve čtvrtfinále deklasovaly Polky 14:0 a v sobotu večer narazí v boji o finále na vítězky pátečního souboje mezi Českem a Dánskem. Švédky pak na severské rivalky navázaly a jasně porazily Polky 13:0.

Florbalistky Švédska se radují z gólu
zdroj: ZUMA autor: Per Wiklund

Finsko si po jednoznačném vítězství zahraje v sobotu o finále s Českem, nebo Dánskem. Čtyřmi brankami se proti Polsku blýskla největší hvězda Veera Kauppiová, která po 43 sekundách otevřela skóre.

Další góly přidaly v rychlém sledu Nieminenová a Jenna Saariová. Ve 4. minutě navíc inkasovaly Polky dvakrát během 21 sekund od Laury Rantanenové a Oony Kauppiové.

Je nám líto, video expirovalo.
Finky i Švédky nadělovaly a jsou v semifinále MS

V první třetině nasázely favoritky celkem osm branek, protože se prosadily ještě Elli Kylmäluomaová, podruhé Kauppiová a také Nieminenová, která byla i jedinou úspěšnou střelkyní ve druhé části.

V závěrečném dějství nejdříve skórovala ve vlastním oslabení Laura Manninenová, poté se prosadila podruhé v utkání Kylmäluomaová, trefila se také Ella Sundströmová a dalšími dvěma góly dovršila výsledek největší finská hvězda Kauppiová.

Domácí Švédky zvítězily nad Norskem 13:0 a v sobotu (od 15:45) obhájkyně titulu nastoupí v semifinále proti lepšímu z pátečního duelu mezi Švýcarskem a Slovenskem, které vede český trenér Michal Jedlička. Pět bodů za hattrick a dvě asistence si připsala Maja Viströmová.

Díky dvěma brankám a jedné přihrávce se dostala už na hranici 80 bodů na MS Emelie Wibronová. Druhá hráčka historického pořadí má ze 34 zápasů 46 gólů a 34 asistencí a na rekordmanku Annu Wijkovou ztrácí osm bodů. Wijková, která skončila po minulém šampionátu, ve 36 duelech vstřelila 23 branek a na 65 přihrála.

Mistrovství světa florbalistek v Uppsale (Švédsko):

Čtvrtfinále:
Finsko - Polsko 14:0 (8:0, 1:0, 5:0) Branky: 1., 19., 58. a 60. V. Kauppiová, 2. a 33. S. Nieminenová, 12. a 55. Kylmäluomaová, 2. Saariová, 4. Rantanenová, 4. O. Kauppiová, 7. Niemeläová, 47. Manninenová, 57. Sundströmová.

Švédsko - Norsko 13:0 (3:0, 8:0, 2:0)
Branky: 15., 27. a 35. Viströmová, 3. a 54. Gustafssonová, 30. a 40. Lonebergová, 36. a 50. Wibronová, 8. Rasmussenová, 26. W. Johanssonová, 29. Molinová, 31. Svärdová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články