Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalistky měly těžší začátek, ale nakonec přes Polky jasně přešly do semifinále

České florbalistky mají za sebou úspěšný čtvrtfinálový duel. S Polkami měly složitější začátek, když hned v úvodu prohrávaly, ale nakonec duelu dominovaly. Do semifinále český tým postoupil po jasném triumfu 11:4. O finále budou Češky hrát se Švýcarskem. 

Radost českých florbalistek
zdroj: ČTK/PR/Martin Flousek/Český florbal

"Jsem za to hrozně moc ráda. Vůbec by to nevadilo ani zítra, každopádně se těším. Jsem ráda i za to, že jsme se prosadily celá pětka, protože doteď se nám to tolik nevedlo. Je super, že jsme se takhle naladily na zítřejší zápas," řekla Řepková.

Třemi góly se na postupu podílela Martina Řepková, která den před 24. narozeninami oslavila první hattrick na světovém šampionátu. Před utkáním byla oceněna brankářka Jana Christianová, která jako pátá česká hráčka dosáhla na hranici 100 zápasů v národním týmu.

Polky prohrály s českým týmem i všech sedm předchozích vzájemných duelů s celkovým skóre 13:57 a ve čtvrtfinále MS mu podlehly počtvrté v řadě. Po 148 sekundách se sice dostaly do vedení, když po rychlém protiútoku otevřela skóre Zagórská, ale mezi pátou a 12. minutou favorit otočil stav na 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Polsko

Nejdříve využila přesilovou hru Urbánková, přihrávku Koníčkové usměrnila za Bernackou Mlejnková a skórovaly také kapitánka Krupnová a Plášková. Polky se dostaly zpět na kontakt díky gólům Rogalaové a Justyny Krzywakové. Po 42 vteřinách druhého dějství se ale trefila od půlky hřiště Jiránková a Češky postupně navyšovaly skóre.

"Na začátku možná byla trochu nervozita, protože začalo play-off a trochu to na nás dolehlo. Neplnily jsme úplně, co jsme si řekly, ale do dalších třetin jsme to zlepšily a už to bylo dobré," prohlásila útočnice Magdaléna Plášková.

O další tři branky se postarala Řepková, která stihla hattrick během sedmi minut a 19 sekund. Všechny tři góly dala pohotovými pokusy z voleje a postupně mohla děkovat za přihrávky Bočanové, Kubečkové a Pláškové, která předtím ještě v 31. minutě trefila tyč.

Po 79 sekundách závěrečné části se podruhé v utkání prosadila Justyna Krzywaková, vzápětí se ale zapsala do střelecké listiny i Ratajová. Dvouciferný výsledek zařídila v 53. minutě Kapcová, která už překonala Mlynarczykovou, jež vystřídala Bernackou. Skóre ještě dovršila Mlejnková, která po pětigólovém představení proti Slovensku skórovala posedmé na turnaji.

Český tým nastřílel na letošním MS už 46 gólů a překonal své dosavadní maximum z roku 2015 z Tampere, kde dal 41 branek. "Start byl těžký, první třetina byla dost vyrovnaná, tam se zápas mohl zlomit na jakoukoliv stranu. Polky odehrály výborný zápas, klobouk dolů před námi všemi, že jsme to zvládly ustát a dovést do vítězného konce," uvedla útočnice Natálie Martináková.

ČR - Polsko 11:4 (4:3, 4:0, 3:1)

Branky: 6. Urbánková (Krupnová), 6. Mlejnková (Koníčková), 10. Krupnová (Urbánková), 12. Plášková (A. Bočanová), 21. Jiráková (Beránková), 26. Řepková (A. Bočanová), 29. Řepková (Kubečková), 33. Řepková (Plášková), 43. Ratajová (Urbánková), 53. Kapcová (Martináková), 57. Mlejnková (Martináková) - 3. Zagórská (Buczeková), 13. Rogalaová, 16. J. Krzywaková (Z. Krzywaková), 42. J. Krzywaková (Z. Krzywaková). Rozhodčí: Linová, Teová (obě Singapur). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 740.

Sestava ČR: Příleská - Jiráková, Beránková, Kotzurová, Kubečková, Paloncyová, Koníčková, Šupáková - Urbánková, Krupnová, Ratajová - A. Bočanová, Plášková, Řepková - Hanzlíková, Martináková, Mlejnková - Kapcová. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články