Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Chodov v dramatické koncovce proti Vítkovicím udržel vedení a poskočil na druhé místo

V předposledním kole florbalové Superligy hostil pražský Chodov soupeře z Vítkovic. V atraktivním duelu třetího se čtvrtým se nakonec radovali florbalisté Chodova, kteří zdolali Ostravany 7:5 a v tabulce se posunuli na druhou příčku. Do pořadí nejlepší trojice Superligy ještě promluví nedělní utkání Sparty proti Mladé Boleslavi, která má v čele jednobodový náskok. Vítkovice s jediným zápasem do konce základní části na čtvrté pozici ztrácejí na Chodov a Spartu dva body.

Utkání Chodov - Vítkovice
zdroj: Flickr/ceskyflorbal

Hostující tým vstoupil do utkání ve vlažném tempu a toho Pražané využili. Chodov dostal do vedení v osmé minutě Martin Koutný, když po chybné rozehrávce Šebesty prostřelil Martina Součka. Na 2:0 vzápětí po chybě Hubálka zvýšil Marek Matejčík. V 18. minutě přidal svůj druhý gól Koutný a Chodov se dostal už do tříbrankového vedení.

I na začátku druhé třetiny kralovali domácí, čtvrtou branku Pražanů přidal Tom Ondrušek, který v přesilovce přesnou střelou překonal Martina Součka. Vítkovice se po čtyřech inkasovaných gólech oklepaly, první gól Ostravanů vstřelil po chybě chodovské rozehrávky Josef Rýpar.

O dvacet vteřin později po asistenci autora předešlé skóroval Jan Šebesta a snížil na 4:2. Na druhé straně se ale z trestného střílení se trefil druhý nejlepší střelec Superligy Tom Ondrušek, který vrátil Chodovu tříbrankové vedení. Další trefu domácích přidal Mikuláš Krbec a po druhé třetině se odcházelo do šaten za stavu 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Chodov v předposledním kole zdolal Vítkovice

V závěrečném dějství ale Vítkovičtí domácímu celku cestu k vítězství začali komplikovat. Ve čtvrté minutě vykřesal naději Ostravanů Adam Delong, který po přihrávce Jastřemského snížil na 6:3. Vítkovice pokračovaly v nastaveném tempu a po brance Marka Bräuera snížily na dvoubrankový rozdíl.

Drama pokračovalo, o čtyři minuty později Chodov popáté inkasoval, skóroval Jan Šebesta a domácí vedli už pouze o jedinou branku. 75 sekund před koncem potvrdil výhru Chodova při power play do prázdné branky Matejčík. Chodov porazil Vítkovice 7:5.

"Po dlouhé době jsme byli na zápas připraveni v hlavě a v začátku nám to hodně pomohlo. Díky vedení se nám pak samozřejmě hrálo lépe. Ve třetí třetině Vítkovice tlačily a my jsme neproměnili některé protiútoky, takže to nakonec bylo slušné drama," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Bohužel jsme přijeli s tím, že se nám nemůže nic stát a prohrávali jsme 0:4. Od druhé třetiny už to bylo lepší a v té poslední škoda šancí. Bylo to z naší strany každopádně hodně profesorské. Je to dobrá facka před play-off," uvedl kouč Vítkovic Pavel Brus.

Tipsport superliga florbalistů - 25. kolo:

Chodov - 1. SC Vítkovice 7:5 (3:0, 3:2, 1:3) Branky: 8. a 18. M. Koutný, 9. a 59. Matejčík, 22. a 31. z trest. střílení Ondrušek, 31. M. Krbec - 26. a 59. Jan Šebesta, 22. Rýpar, 44. Delong, 54. Bräuer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články