Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté Střešovic si finále Czech Open nezahrají

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice si finále elitní kategorie na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze nezahrají. V semifinále podlehli Pražané švédskému Höllvikenu s českým obráncem Adamem Šteglem 4:5 po samostatných nájezdech. O triumf se nováček švédské nejvyšší soutěže utká v neděli od 18:00 v hale na Podvinném mlýně s finským celkem EräViikingit.

Střešovický florbalista Marek Deutsch
zdroj: ČTK/Adámek Ladislav

Český klub nebude chybět v boji o vítězství v elitní kategorii žen, kam se probojovaly mistrovské Vítkovice. Ostravanky v semifinále v repríze letošního superfinále vyhrály nad Chodovem 5:3. V neděli se od 13:00 utkají se švédským šampionem Pixbo Wallenstam s českou útočnicí Eliškou Krupnovou. Ta se podílela jednou trefou na semifinálové výhře Pixba nad švýcarským celkem Bern Burgdorf s českým trenérem Radomírem Malečkem 4:1.

Tatran sice proti Höllvikenu šel do vedení díky Janu Svobodovi, ale Adam Štegl vyrovnal a Daniel Persson s Hampusem Floridem otočili na 3:1. Na snížení Filipa Ullmanna sice zareagoval Simon Larsson, ale Střešovice si díky trefám Petra Brautfergera a Milana Meliše ve třetí třetině vynutily nájezdy. V nich ale rozhodl Persson. "Paradoxně nerozhodl konec, ale už začátek. Nastoupili jsme špatně, vůbec jsme na tom hřišti nebyli. Vůbec nevím, co se stalo," litoval promarněné šance na finále obránce Tatranu Petr Heřmanský.

V druhém semifinálovém duelu vyhrál EräViikingit nad švédským Falunem s českým útočníkem Martinem Tokošem 4:2. Ve čtvrtfinále Tatran vyhrál nad švýcarským Könizem. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na výhře Tatranu podílel útočník Jan Řehoř a dvakrát se trefil také Martin Mühlfait.

Höllviken prošel do čtvrtfinále přes kvalifikaci play-off a Mladá Boleslav, která dosud na turnaji jako jediná neztratila ani bod, na Švédech ztroskotala. Podlehla jim 2:3 po samostatných nájezdech. Souboj finského EräViikingit s FbŠ Bohemians se stal od druhé třetiny jednoznačnou záležitostí a Pražané podlehli vysoko 0:7.

Čtyřmi góly se zaskvěl Mika Moilanen. Švédský Falun i díky trefě útočníka Martina Tokoše vyhrál nad švýcarským Wilerem-Ersigenem s obráncem Danielem Šešulkou, forvardem Danielem Šebkem a asistentem trenéra Radkem Sikorou 5:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články