Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští florbalisté smetli USA 13:1, Rýpar dal na Světových hrách hattrick

Čeští florbalisté vstoupili do Světových her v Birminghamu výhrou nad domácím týmem USA 13:1. Čtyřmi body za hattrick a asistenci přispěl útočník Josef Rýpar a rovněž čtyři body za dvě branky a stejný počet přihrávek si připsal Adam Delong. Další zápas čeká svěřence trenéra Jaroslava Berky proti úřadujícím vicemistrům světa Finům, kteří na úvod deklasovali Kanadu 18:0.

"Splnili jsme prakticky to, co jsme chtěli. Hlavně druhá třetina byla velmi dobrá. Dokázali jsme také pošetřit trochu energie do zbytku turnaje. Konec zápasu byl trochu horší směrem dozadu a nabídli jsme soupeři několik šancí, ale celkově jsem s výkonem spokojen," řekl webu Českého florbalu Berkův finský asistent Joonas Naava.

Češi se s Američany utkali teprve podruhé v historii. Poprvé to bylo 3. prosince 2012 na mistrovství světa v Curychu, kde zvítězili 13:4. Tentokrát bronzoví medailisté z prosincového MS v Helsinkách, kde výběr USA skončil patnáctý, otevřeli v duelu hraném na 3krát 15 minut skóre po 55 sekundách díky Rýparovi. Na další gól čekali až do 12. minuty, kdy se prosadil Jiří Besta, a ještě v první třetině skóroval Matěj Havlas.

V druhé části Češi zvýšili už na 9:0. Nejdříve skóroval ve vlastním oslabení Rýpar, který ve 28. minutě dovršil gólem na 8:0 hattrick. Dvakrát se zapsal mezi střelce Delong, jednou Filip Langer a podruhé se prosadil Besta. V závěrečné třetině Filip Forman s Langerem a Dominikem Benešem zvýšili už na 12:0. Lukáši Bauerovi sebral ve 38. minutě čisté konto Maximus Blanco a poslední slovo měl Lukáš Punčochář.

"Hráli jsme úvodní utkání proti slabšímu soupeři, takže řeknu, že to bylo v pohodě. Postupem budou ty zápasy těžší a s lepšími soupeři," řekl Rýpar. Hattrick na úvod ho potěšil. "Stál jsem na dobrých místech. Spoluhráči mi to skvěle nachystali a já to víceméně jen uklízel. Góly jsou potřeba pro sebevědomí hráče, takže za to jsem rád, ale hlavně jsem rád za vysokou výhru, relativně zvládnuté utkání proti Americe a dobrý vstup do turnaje," dodal útočník švédského Linköpingu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články