Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál překvapivě Del Rey s Kocmanem

První kvalifikační závod na vrchol dostihové sezony ovládl sedmiletý hnědák Del Rey s jezdcem Jakubem Kocmanem. Ve své první kvalifikaci v životě v drtivém finiši o nos předstihl vítěze Velké pardubické Theophilose s Josefem Bartošem. Třetí skončil další bývalý šampion No Time To Lose s Ondřejem Velkem.

Je nám líto, video expirovalo.
I. kvalifikace na Velkou pardubickou

Del Rey ovládl Velkou cenu města Pardubic na 5800 metrů pro pětileté a starší koně s předstartovním kurzem 17:1. Na oficiální verdikt se v cílovém prostoru poměrně dlouho čekalo, než se mohl z vítězství radovat Kocman na úkor Josefa Bartoše. "Výborně skákal, až na angličák, pak jsem si to popletl trošku na havláku, kde jsem mohl být trošku víc vpravo, proto jsem pak musel dát tu stíhací jízdu," líčil Kocman.

Se sedmiletým valachem před dvěma týdny v Pardubicích doběhli čtvrtí v Úvodní cross country Koroka a v úspěch proměnili hned premiérový start v kvalifikaci na proslulou "Velkou". "Nebyl jsem zastáncem, aby šel kvalifikaci hned po čtrnácti dnech, ale trenér Mimra s majitelem asi vědí, co dělají," konstatoval pětatřicetiletý jezdec. V pardubickém programu v tu chvíli vyhrál druhý dostih za sebou a podle statistik Jockey Clubu se přiblížil na pět vítězství k titulu žokeje, k němuž je třeba 50 triumfů.

Druhá ze čtyř kvalifikací na říjnový vrchol překážkářské sezony je na programu 18. června. V pořadí 132. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou se poběží 9. října.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články