Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na penaltu jsem si věřil, řekl faulovaný Souček a proměnil ji

Otevřel Slavii cestu k vítězství v derby se Spartou. Kapitán Slavie Tomáš Souček po faulu na sebe proměnil penaltu a jeho tým vedl 1:0. Čtyřiadvacetiletý reprezentační záložník během posledních pěti soutěžních derby dal už šestý gól. "Je to krásné, už odmalička jsem za góly proti Spartě strašně rád. Kdyby to takhle pokračovalo, se Spartou bych klidně chtěl hrát třikrát za půl roku," řekl střelec s úsměvem.

Tomáš Souček přeskočil Adama Hložka
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

V 19. minutě porušil nepsané pravidlo a jako faulovaný hráč se postavil k penaltě, kterou s přehledem proměnil. "Byly situace, kdy bych jako faulovaný nešel. Ale věřil jsem si, proti Spartě jsem strašně chtěl dát gól," konstatoval Souček.

Předchozí penaltu proti Karviné přitom neproměnil a Slavia tehdy jen remizovala ve Slezsku bez branek. "Když jsem říkal, že už dám každou penaltu, tak se mi stalo, že jedna tam nepadla. Jsem rád, že jsem měl možnost na ni teď jít znovu a naštěstí jsem ji už proměnil," dodal nejlepší hráč minulé ligové sezony.

Výhru na Spartě považoval za zaslouženou. "Věřili jsme si, že když fotbalovost přeneseme na hřiště, tak si odsud musíme odvézt vítězství. Jediné, co by nás mohlo srážet, by byla případná hektika, fauly, souboje. Chtěli jsme se soustředit na naši hru. To jsme dokázali a podle mě jsme hráli dobrý fotbal. Zaslouženě jsme vyhráli," prohlásil Souček.

Pochvaloval si, že Slavia navázala na úterní remízu 1:1 z Milána proti Interu v úvodním duelu skupiny Ligy mistrů. "Byli jsme rádi, že se hrálo na Spartě, byly to dva téměř rovnocenné zápasy. Jak na Interu, tak i na Spartě byly plné stadiony. Skoro nic se neměnilo," uvedl Souček.

Jeho celek po třetině základní části ligy vede tabulku o tři body před Plzní a před Spartou má k dobru už 12 bodů. "To jsme nečekali, není ale konec. Musíme se pořád soustředit. Když to půjde, tak náskok zvyšovat. Jsme samozřejmě rádi za to, jak zatím tabulka vypadá, ale potřebujeme zůstat pozorní," dodal záložník Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články