Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Stiggerová zvítězila ve vyrovnaném cross country v Lake Placid

Ženský závod cross country v Lake Placid nabídl napínavou podívanou až do úplného závěru závodu. V něm nakonec zbylo nejvíce sil Rakušance Lauře Stiggerové, která ve finiši za sebou nechala vítězku short tracku ve zdejším středisku Sinu Freiovou. Třetí dokončila Francouzka Loana Lecomteová. Cross country čeká i muže. Přímý přenos můžete sledovat od 19:55 na ČT sport Plus.

Závody horských kol
zdroj: facebook.com/UCI Mountain Bike

Úvod závodu řídila hlavně Jihoafričanka Candice Lillová, která se postarala o roztrhání startovního pole a chvíli jela i osamocena na čele. Postupně se k ní dotáhly další bikerky a vydělila se trojice na čele.

K Lillové se přidaly ještě Francouzka Loana Lecomteová a Rakušanka Laura Stiggerová. Ty se držely spolu až do předposledního kola, kde z čela vypadla Stiggerová. Lecomteová následně nastoupila, nechala za sebou i Lillovou a zaútočila na vítězství.

Jenže to nebyl rozhodující útok. V posledním kole se trojice znovu spojila a připojila se k ní i vítězka short tracku Sina Freiová. Rozhodoval tak závěrečný finiš. V něm nejvíce sil zbylo Stiggerové, která se stala vítězkou v Lake Placid. Druhá dokončila Freiová a třetí Lecomteová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články