Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Cross country v Lake Placid vyhráli Stiggerová a Koretzky, Cink čtrnáctý

Cross country v rámci předposlední zastávky Světového poháru vyhráli Laura Stiggerová a Victor Koretzky. Pro francouzského bikera to znamená, že si odváží z amerického střediska double. Oba závody nabídly drama až do posledních metrů, kdy musel rozhodovat až závěrečný spurt. Jediný český zástupce Ondřej Cink dokončil čtrnáctý.

Victor Koretzky
zdroj: facebook.com/UCI Mountain Bike

Úvod závodu řídila hlavně Jihoafričanka Candice Lillová, která se postarala o roztrhání startovního pole a chvíli jela i osamocena na čele. Postupně se k ní dotáhly další bikerky a vydělila se trojice na čele.

K Lillové se přidaly ještě Francouzka Loana Lecomteová a Rakušanka Laura Stiggerová. Ty se držely spolu až do předposledního kola, kde z čela vypadla Stiggerová. Lecomteová následně nastoupila, nechala za sebou i Lillovou a zaútočila na vítězství.

Jenže to nebyl rozhodující útok. V posledním kole se trojice znovu spojila a připojila se k ní i vítězka short tracku Sina Freiová. Rozhodoval tak závěrečný finiš. V něm nejvíce sil zbylo Stiggerové, která se stala vítězkou v Lake Placid. Druhá dokončila Freiová a třetí Lecomteová.

I mužský závod viděl vyrovnaný průběh a do posledního kola vstupovalo devět bikerů ve vedoucí skupině. V závěrečném kole se začalo výrazně zrychlovat a postupně se počet adeptů na vítězství zmenšoval.

Nejlepší finiš nakonec předvedl Victor Koretzky. Francouz tak navázal na vítězství ze short tracku a z Lake Placid si odváží double. Na pódiu ho doplnili druhý Jihoafričan Alan Hatherly a třetí Švýcar Filippo Colombo.

Český zástupce Ondřej Cink se většinu času držel ve skupině, která se snažila stíhat tu vedoucí, a nakonec závod dokončil na čtrnáctém místě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články