Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadvláda Nizozemek končí, mistryní světa je Italka Balsamová

Nizozemská vláda nad ženskou kategorií na MS končí. Závěrečný sprint vyhrála v Belgii třiadvacetiletá Italka Elisa Balsamová, která těsně porazila Marianne Vosovou. Bronz získala Katarzyna Niewiadomová z Polska. Na 61. místě dojela Jarmila Machačová. Mezi juniorkami slavila britská výprava zásluhou Zoe Backstedtové.

Elisa Balsamová
zdroj: ČTK/ZUMA/Pool autor: Kristof Ramon

Vosová se mohla stát počtvrté světovou šampionkou, duhový dres ale po prohraném spurtu nezískala. Má však devátou medaili z MS, čímž se osamostatnila na čele historické tabulky v počtu cenných kovů.

Neuspěl silný nizozemský tým, který měl v čelní skupině početné zastoupení. Annemiek van Vleutenová nebo Ellen van Dijková však se svými nástupy neuspěly. Nizozemsko nestálo na nejvyšším stupni naposledy v roce 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu žen na MS a ohlas mistryně světa Balsamové

"Nemám slov," řekla v cíli dojatá Balsamová, které sprint rozjela krajanka Elisa Longo Borghiniová. "Náš tým byl velmi silný, udělaly mi perfektní přípravu pro sprint. Pak jsem jen musela vypnout hlavu a zabrat ze všech sil," dodala Balsamová, která už má duhový dres i z juniorské kategorie z katarského šampionátu před pěti lety.

Juniorský závod s hromadným startem vyhrála sedmnáctiletá Backstedtová po spurtu se Schmidovou, s níž jela v úniku, a vylepšila druhé místo z úterní časovky. Pro bronz si dojela Němka Linda Riedmannová, která byla nejrychlejší ve finiši skupiny nejbližších pronásledovatelek. Česká reprezentantka Eliška Kvasničková v belgické Lovani obsadila 52. místo se ztrátou šesti minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy českých juniorek po silničním závodě

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bruggách a Lovani (Belgie) - závod s hromadným startem:

Ženy elite (157,7 km): 1. Balsamová (It.) 3:52:27, 2. Vosová (Niz.) stejný čas, 3. Niewiadomá (Pol.), 4. Vasová (Maď.), 5. Canadillaová (Kuba), 6. Jacksonová (Kan.), 7. Volleringová (Niz.), 8. Ludwigová (Dán.), 9. Brennauerová (Něm.), 10. Riveraová (USA) všechny -1, ...60. Machačová -9:13.

Juniorky (75 km): 1. Backstedtová (Brit.) 1:55:33, 2. Schmidová (USA) stejný čas, 3. Riedmannová (Něm.) -57, ...52. Kvasničková -6:04, 72. Bártová (obě ČR) -10:09.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články