Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vrchař López posílí pro příští sezonu sestavu Movistaru

Spekualce se staly skutečností. Kolumbijský vrchař Miguel Ángel López mění po pěti letech působiště, když z Astany odchází do španělského Movistaru. Zde podepsal šestý muž letošní Tour de France roční smlouvu.

Miguel Ángel López
zdroj: ČTK/AP autor: Benoit Tessier

Uznávaný vrchař letos poprvé v kariéře absolvoval nejslavnější závod světa Tour de France. Zaujal vítězstvím v nejtěžší etapě v Alpách a celkově skončil šestý.

Na závodech Grand Tours sice stále čeká na velký triumf, ale i tak na nich má pozoruhodnou bilanci. Z osmi startů byl šestkrát nejhůře osmý a dvakrát závod nedokončil.

Jedním z těchto případů bylo i letošní Giro d'Italia, které pro třetího muže Gira i Vuelty v roce 2018 skončilo po pouhých devíti kilometrech. V úvodní časovce najel jeden z hlavních favoritů celého závodu na nerovnost na silnici, ztratil kontrolu nad kolem a naboural do bezpečnostních bariér.

"Jsem moc šťastný, že budu i tentokrát součástí jednoho z hlavních týmů světa cyklistiky. Budu se nadále snažit dosáhnout toho, abych naplnil svůj potenciál a nejlepší možnou cestou tak reprezentoval tým Movistar i Kolumbii," uvedl López.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články