Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Van Aert pojede Paříž-Roubaix. Po prodělaném covidu ale jen v pomocné roli

Pojede, nepojede? Po prodělané nemoci covid-19 se hlavně v Belgii dlouze debatovalo o tom, zda Wout van Aert bude startovat na letošním Paříž-Roubaix. Belgická hvězda nakonec do slavného závodu, který se pojede v neděli, skutečně nastoupí, ovšem jen v roli superdomestika.

Wout van Aert
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Van Aert vstoupil do letošní sezony ve skvostné formě. Vyhrál klasiky Omloop Het Nieuwsblad a E3, spolu s týmovými kolegy Christophem Laportem a Primožem Rogličem dominovali také letošnímu Paříž–Nice. Poté však belgického cyklistu zastavila nákaza koronavirem a hlavní závod sezony v jeho zemi – Kolem Flander – se už jel bez něho.

Nad van Aertovým startem na Roubaix se tak vznášely otazníky. Lékařský tým však nyní dal Belgičanovi zelenou: do náročného závodu může nastoupit. "Podstoupil velmi důkladné vyšetření," uvedl sportovní ředitel stáje Jumbo-Visma Merijn Zeeman, který zdůraznil, že van Aertovi nehrozí zdravotní následky, pokud se skutečně v neděli postaví na start.

"Je zdravotně zcela v pořádku. Po týdenním pobytu v izolaci od něj ale nemůžeme čekat stoprocentní výkon. Jeho příprava tím utrpěla, vynechá také průzkum trasy. Má to hodně daleko k ideálnímu stavu, ale jezdec jako Wout může stále pomoci našim dalším závodníkům," dodal Zeeman.

Van Aert tak v neděli bude hrát pomocnou roli pro další velká jména jako Laporte, Mike Teunissen, Edoardo Affini nebo Nathan Van Hooydonck. Hlavní favority ale musíme hledat jinde. První triumf chce získat Mathieu van der Poel, vítěz letošních Flander, který před několika měsíci debutoval na Roubaix třetím místem. 

Z českých cyklistů je ve startovní listině pouze Zdeněk Štybar, který byl v minulých letech na cílovém velodromu v Roubaix již dvakrát druhý.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články