Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bedra pořád bolí, přiznává Vlasov. Na Tour momentálně spíš přežívám

Netradičně v bílých dresech jedou na letošní Tour de France závodníci týmu Bora-hansgrohe. A právě jejich kombinace byla výrazně vidět v závěru osmé etapy, kdy startovní pole natáhl domestik Patrick Konrad. Pracoval pro svého lídra Alexandra Vlasova, který nezažil dobrý vstup do letošního ročníku.

Alexandr Vlasov
zdroj: Twitter.com/BORAhansgrohe

Alexandr Vlasov, který by za normálních okolností vozil dres mistra Ruské federace, vstupoval do Tour de France coby jeden z nejlepších jezdců v letošních týdenních kláních. Šestadvacetiletý jezdec byl třetí v Baskicku, vyhrál Romandii a vedl i závod Kolem Švýcarska, když jej v pozici lídra pořadí zastavila nákaza koronavirem.

Byl konec června a tedy nic jednoduchého, pokud s vámi tým počítá na celkové pořadí na Tour de France. Vlasov start závodu ale stihl a vyhýbal se problémům, a to i v šesté etapě, kdy jej po pádu před cílem zachránila včasná pomoc týmových kolegů. Jenže hned o den později už by ani ti nejlepší domestici nepomohli. Následky kolize o sobě daly vědět.

Stoupání na La Plance des Belles Filles přitom podle předpokladů mělo rychlému ruskému závodníkovi sedět. Namísto toho však ztratil na vítězného Tadeje Pogačara minutu a 39 sekund. Fanoušky týmu sice nadchl výkon Lennarda Kämny v úniku, který málem celou etapu vyhrál, z představení lídra stáje však radost mít nemohli.

"Pro mě to tu bylo hodně těžké, bolela mě bedra a zvlášť druhou polovinu kopce jsem si dost protrpěl. Když jsem odpadl z první skupiny, tak jsem se snažil držet nějaký rytmus a omezit své ztráty. Teď je to samozřejmě zklamání, ale i po takovémhle dnu Tour pokračuje a je ještě dlouhá," hodnotil po páteční etapě.

A musel se bát i té sobotní, která rozhodně nenabídla odpočinkové představení. Naopak, závěr v ulicích Lausanne byl stresující. Vlasov se ale zjevně cítil lépe než na Planině a na čelo pelotonu v závěrečných kilometrech poslal Patricka Konrada. Vítěz jedné z loňských etap nastolil velmi svižné tempo, které dělalo problémy i Woutu van Aertovi, což přiznal v rozhovoru po etapě.

Šlo se do finiše a v něm Vlasov vybojoval velmi slušné páté místo. Vyhnul se tak dalším ztrátám a v celkovém pořadí drží dvanáctou příčku. Ztráta na Pogačara? Dvě minuty a 45 vteřin. "Cítil jsem se o poznání lépe, ale záda mě stále bolí. Pořád potřebuji čas na to se zotavit, teprve potom můžeme dělat nějaké plány pro alpské etapy. Neděle bude celá o tom nějak to přežít a vyhnout se dalším ztrátám," řekl ruský cyklista v cíli v Lausanne.

Výkon svého závodníka ocenil i sportovní ředitel Rolf Aldag, když prohlásil: "Často je druhý den po zranění stále hodně náročný, ale on se už cítil lépe, což nám dává trochu klidu." Jak se Vlasov s problémy vypořádá, ale i to, zda na Tour bude pokračovat dominance Tadeje Pogačara a Wouta van Aerta, můžete sledovat v neděli od 13:50 v přímém přenosu na ČT sport a ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport, bora-hansgrohe.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články