Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spurt šesté etapy na Dauphiné patřil Ferronovi, dál vede van Aert

Ve finiši měl nejvíc sil a soupeře porazil o tři sekundy. Francouz Valentin Ferron ovládl dojezd šesté etapy závodu Critérium du Dauphiné. Hlavní pole ztratilo na vítěze 32 sekund včetně českého zástupce Jana Hirta. V čele průběžného hodnocení zůstal Belgičan Wout van Aert.

Je nám líto, video expirovalo.
Šestou etapu na Dauphiné vyhrál Ferron

Čtyřiadvacetiletý Ferron v závěru 196,5 km dlouhé trasy do Gap v šestičlenné skupince nastoupil a dojel do cíle s třísekundovým náskokem před krajany Pierrem Rollandem a Warrenem Barguilem. Van Aert, který skončil dvanáctý, vede v celkovém pořadí dál o minutu a tři sekundy před Italem Mattiou Cattaneem. Slovinský kolega z týmu Jumbo-Visma Primož Roglič ztrácí další tři sekundy.

Šestý muž letošního Gira d'Italia Hirt dnes obsadil 86. místo a před víkendovými etapami se posunul na 41. příčku. V sobotu čeká peloton 134,8 km dlouhá trasa s výjezdy na 2642 metrů vysoký Col du Galibier a Col de la Croix de Fer (2067 m). Tradiční prověrka před Tour de France vyvrcholí v neděli.

V závodu nebude po dnešku pokračovat kolumbijský cyklista Juan Sebastián Molano, který byl diskvalifikován za napadení soupeře. S Francouzem Hugem Pagem se dostal do sporu nejprve v závěru etapy, kdy mu strčil do kola a udeřil ho do helmy. Další ránu do hlavy pak přidal po výměně názorů před týmovým autobusem.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 6. etapa (196,5 km):

1. Ferron (Fr./TotalEnergies) 4:22:17, 2. Rolland (Fr./B&B Hotels-KTM), 3. Barguil (Fr./Arkéa-Samsic), 4. Bagioli (It./Quick-Step Alpha Vinyl ), 5. Bouchard (Fr./AG2R-Citroën), 6. Lafay (Fr./Cofidis) všichni -3, ...86. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -32.

Průběžné pořadí: 1. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 21:27:20, 2. Cattaneo (It./Quick-Step Alpha Vinyl) -1:03, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:06, 4. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) -1:32, 5. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) -1:36, 6. Caruso (It./Bahrajn Victorious) -1:49, ...41. Hirt -5:07.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články