Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Roglič udržel Yatese na distanci a poprvé ovládl Paříž-Nice

Primož Roglič na rozdíl od loňského ročníku udržel v poslední etapě náskok v průběžném pořadí a poprvé vyhrál závod Paříž-Nice. Ve 115,6 km dlouhém finále byl první v cíli na Anglické promenádě v jihofrancouzském městě Brit Simon Yates, jenž na Rogliče celkově ztratil 29 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Roglič udržel s pomocí Van Aerta vedení a vyhrál Paříž-Nice

Trojnásobný vítěz Vuelty Roglič vyrážel po sobotním vítězství do kopcovité osmé etapy ve žlutém trikotu s náskokem 47 sekund před Yatesem. Britský cyklista zaútočil zhruba dvacet kilometrů před cílem v posledním stoupání na Col d'Éze a vypracoval si více než dvacetisekundový náskok.

Rogliče nicméně v kritické chvíli zachránil jeho belgický kolega z týmu Jumbo-Visma Wout van Aert, jenž ho takřka doslova dotáhl na vrchol a pomohl mu i v klesání a dojezdu do Nice. Yates nakonec vyhrál etapu s devítisekundovým náskokem před Rogličem s Van Aertem, další skupina dojela do cíle se ztrátou 1:44.

"Rozhodně jsem se v tom stoupání necítil moc silný. Bylo to prudké a neměl jsem sílu. Docela jsem se trápil a snažil jsem se nějak protrpět na vrchol, abych limitoval ztráty. Naštěstí jsem věděl, že má Wout skvělý den, a byla to obrovská pomoc. Je to z poloviny člověk a z poloviny motor. Dalo by se říct, že Wout umí všechno," vysekl Roglič poklonu svému týmovému kolegovi, jenž vyhrál bodovací soutěž.

Dvaatřicetiletý Roglič ve Francii napodobil svého krajana a velkého rivala Tadeje Pogačara, jenž dnes v Itálii triumfoval v souběžně konaném etapovém závodu Tirreno-Adriatico. Bývalý skokan na lyžích byl blízko k celkovému prvenství na Paříž-Nice už loni, ale v závěrečné etapě po dvou pádech klesl na 15. místo.

Jediný český zástupce Zdeněk Štybar odstoupil kvůli zánětu dutin před startem čtvrteční etapy.

Výsledky cyklistického etapového závodu Paříž-Nice

1. S. Yates (Brit./BikeExchange-Jayco) 2:52:59, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) oba -9, 4. McNulty (USA/SAE Team Emirates), 5. Kragh Andersen (Dán./DSM), 6. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) všichni -1:44.

Konečné pořadí: 1. Roglič 29:19:15, 2. S. Yates -29, 3. Martínez (Kol./Ineos Grenadiers) -2:37, 4. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) -3:29, 5. Quintana (Kol./Arkéa-Samsic) -3:43, 6. Haig (Austr./Bahrajn Victorious) -3:51.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články