Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Roglič se triumfem v předposlední etapě přiblížil vítězství na Paříž–Nice

Primož Roglič se triumfem v předposlední sedmé etapě závodu Paříž–Nice přiblížil celkovému prvenství. Před druhým Britem Simonem Yatesem, který na proslulý vrchol Col de Turini dorazil po více než 155 kilometrech jako třetí, má slovinský cyklista náskok 47 sekund.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Favorizovaný Roglič rozhodl o dnešní výhře v závěrečném táhlém stoupání, v němž jeho tempu stačil pouze Kolumbijec Daniel Martínez. Ten si díky druhé příčce polepšil na průběžné třetí místo, za Yatesem zaostává o 13 sekund.

Vítěz posledních tří ročníků Vuelty Roglič byl blízko k celkovému prvenství na Paříž–Nice už loni, ale v závěrečné etapě se po dvou pádech propadl na 15. místo. V nedělní 116 km dlouhé kopcovité etapě bude mít další šanci na potvrzení triumfu.

Jediný český zástupce Zdeněk Štybar odstoupil kvůli zánětu dutin před startem čtvrteční etapy.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 7. etapa (155,5 km):

1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 4:02:47, 2. Martínez (Kol./Ineos Grenadiers) stejný čas, 3. S. Yates (Brit./BikeExchange-Jayco) -2, 4. Quintana (Kol./Arkéa-Samsic) -9, 5. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) -11, 6. McNulty (USA/SAE Team Emirates) -25.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 26:26:11, 2. S. Yates -47, 3. Martínez -1:00, 4. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) -1:50, 5. Quintana -2:04, 6. Haig (Austr./Bahrajn Victorious) -2:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články