Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Přes kostky prolétla a na velodromu mohla slavit. Slavné Paříž-Roubaix vyhrála Longo Borghiniová

Při premiéře Paříž-Roubaix Femmes dojela třetí, nyní už se může radovat naplno. Elisa Longo Borghiniová vyhrála druhý ročník závodu na slavných kostkách severní Francie. Italská cyklistka rozhodla svým nástupem 34 kilometrů před finišem na velodromu v Roubaix.

Elisa Longo Borghiniová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jasper Jacobs

Třicetiletá závodnice týmu Trek-Segafredo navázala na loňský triumf své týmové kolegyně Lizzie Deignanové, která letošní ročník vynechala. Italka, která vyhrála před sedmi lety také závod Kolem Flander, ujela svým soupeřkám 34 kilometrů před cílem ve chvíli, kdy před ní ještě byly slavné úseky Camphin en Pevele či Carrefour de l'Arbre. 

Vše ale zvládla, k čemuž jí pomohla i práce týmových kolegyň Ellen van Dijkové a Lucindy Brandové ve skupině pronásledovatelek, jimž se dařilo narušovat stíhací tempo. Naopak další ze závodnic Trek-Segafredo měla horší den: mistryně světa Elisa Balsamová totiž byla diskvalifikovaná za přidržování se doprovodného vozidla.

Náskok Longo Borghiniové sice prakticky nepřekročil čtyřicet vteřin, to ale italské cyklistce bohatě stačilo a v cíli na velodromu v Roubaix mohla slavit. Marně se snažily Lotte Kopecká a Marta Cavalliová ještě zmobilizovat zbytky sil - devětadvacet kilometrů po pavé se na nich podepsalo. 

Souboj o druhé místo v závěru dne, kdy na rozdíl od loňska nebyl na obloze ani mráček a teploměry naměřily téměř dvacet stupňů, vyhrála Kopecká před třetí Brandovou. Stáj Trek-Segrafredo tak obsadila kromě první i třetí příčku na pódiu.

Cyklistický program pokračuje v neděli mužským závodem, do něhož z českých cyklistů nastoupí také Zdeněk Štybar. K hlavním favoritům patří Štybarův týmový lídr Kasper Asgreen nebo vítěz nedávných Flander Mathieu van der Poel. Naopak Wout van Aert v minulých týdnech prodělal covid a jeho forma je den před startem závodu nejistá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články