Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pogačar zkoušel další únik, ale sprinterské týmy ho dostihly. Ve finiši vyhrál Ewan

Sprinterský finiš třetí etapy Tirrena-Adriatica vyhrál v městě Terni australský spurter Caleb Ewan. Závodník týmu Lotto-Soudal až na posledních metrech předstihl Arnauda Démara. V průběžném vedení slavného závodu zůstává Filippo Ganna, vítěz úvodní časovky. 

Caleb Ewan
zdroj: Twitter.com/TirrenAdriatico

Hromadný dojezd se pětadvacet kilometrů před finišem pokoušel zhatit Tadej Pogačar spolu s Julianem Alaphilippem a předloňským vítězem Gira Tao Hartem. Jejich nečekaný pokus ale dokázaly sprinterské týmy po patnácti kilometrech zlikvidovat a nedopustili tak zopakování příběhu například z víkendového Strade Bianche, které Pogačar po sólovém úniku vyhrál.

Ve finiši to dlouho vypadalo na triumf Arnauda Démara, kterého skvěle do vedoucí pozice vyvezli týmoví kolegové ze stáje Groupama-FDJ. Jenže Francouze dokázal na posledních desítkách metrů ještě vcelku přesvědčivě přespurtovat Caleb Ewan. Třetí skončil Olav Kooij, který je stejně jako ve druhé etapě na pódiu.

"Pár let už jsem tady měl smůlu, takže jsem rád, že se mi tu konečně podařilo uspět. Viděl jsem, že Arnaud má dobrou pozici. Ale já mám tyhle finiše do lehkého stoupání rád a věřil jsem si, že v sobě mám potřebné zrychlení. Jedním z mých velkých cílů pro letošek je Milán-Sanremo a tohle vítězství mi dává sebevědomí," říkal v cíli Ewan. 

V závodu už ze zdravotních důvodů nepokračuje Peter Sagan, který ve finiši druhé etapy dojel čtvrtý. Nejen na Tirrenu-Adriaticu, ale vůbec v celém pelotonu pak skončil domácí Giovanni Visconti, který se rozhodl uzavřít svou cyklistickou kariéru.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 3. etapa (170 km):

1. Ewan (Austr./Lotto-Soudal) 4:07:24, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Kooij (Niz./Jumbo-Visma), 4. Bouhanni (Fr./Arkéa-Samsic), 5. Merlier (Belg./Alpecin-Fenix), 6. Ackermann (Něm./SAE Team Emirates) všichni stejný čas, ...159. Černý (Quick-Step Alpha Vinyl) -4:30.

Průběžné pořadí: 1. Ganna (It./Ineos Grenadiers) 9:48:04, 2. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) -11, 3. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -14, 4. Asgreen (Dán./Quick-Step Alpha Vinyl) -24, 5. Dowsett (Brit./Israel-Premier Tech) -25, 6. Arensman (Niz./DSM) -28, ...155. Černý -5:17.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články