Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pátou etapu závodu Kolem Baskicka vyhrál Rodríguez. Do čela jde Belgičan Evenepoel

Belgický cyklista Remco Evenepoel se dostal v předposlední 5. etapě do celkového vedení v závodu Kolem Baskicka. Dvaadvacetiletý člen týmu Quick Step-Alpha Vinyl v pátek dojel při vítězství Španěla Carlose Rodrígueze třetí a využil špatného dne dosavadního lídra Primože Rogliče, jenž nabral vysokou ztrátu a klesl na osmou pozici.

Cyklisté Jonas Vingegaard a Alexandr Vlasov v závodu Kolem Baskicka
zdroj: ČTK/AP autor: Alvaro Barrientos

Jednadvacetiletý Rodríguez si dojel pro první profesionální vítězství po úniku. V závěrečném prudkém stoupání ve městě Zamudio na kluzké silnici v dešti udržel vedení před skupinou pronásledovatelů a po 163,8 km vyhrál o sedm sekund před svým kolumbijským kolegou z týmu Ineos Grenadiers Danielem Martínezem. Evenepoel dojel třetí s devítisekundovým odstupem.

V celkovém pořadí vede Belgičan před vítězem čtvrteční etapy Martínezem o dvě sekundy. Dvojnásobný vítěz závodu a dosavadní lídr Roglič ze Slovinska dnes skončil až devatenáctý a je osmý se ztrátou 1:05 na Evenepoela.

Konečné pořadí 61. ročníku závodu kategorie WorldTour určí sobotní královská etapa z Eibaru do Arrate, na níž cyklisty čeká sedm stoupání včetně tří první kategorie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články