Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Nevíte, jak se chovat? Příště zůstaňte doma, zlobil se Lampaert, kterého fanoušek připravil o pódium

Mnoho jezdců v letošním ročníku ztratilo šance ne svou vlastní vinou. Největším smolařem letošního Paříž-Roubaix však dozajista byl Yves Lampaert. Belgický cyklista jel v závěru závodu v dvoučlenné skupině na druhém a třetím místě. O možné pódiové umístění ale přišel poté, co zavadil o jednoho z přihlížejících diváků.

Yves Lampaert
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Yves Lampaert není prvním jezdcem z týmu QuickStep, který šel k zemi v závěru Paříž-Roubaix a přišel o vysoké umístění. Před devíti lety byl v boji o čelní příčky také Zdeněk Štybar. Český cyklista však spadl po kontaktu s přihlížejícím divákem na úseku Carrefour de l'Arbre.

Nedaleko odtud se k zemi poroučel i Lampaert, který v době pádu jel dokonce na druhém místě ve dvojici s Matejem Mohoričem. Před pravotočivou zatáčkou jel po pravé straně cesty, kde vrazil do natažené ruky jednoho z diváků. Belgický jezdec se divoce roztočil a nakonec tvrdě spadl na kostky. I když znovu nasedl, nakonec zjevně demotivovaný dojel až desátý.

"Tohle by se stávat zkrátka nemělo. Pokud nevíte, jak se na závodě chovat, tak zůstaňte doma," říkal zklamaný Lampaert po závodě v cíli na velodromu v Roubaix, zatímco vítězství pár desítek metrů od něj mohl slavit Dylan van Baarle. Na něj by Lampaert stejně v závěru neměl, přišel však o dobrou možnost vystoupat na cílové pódium, i když sám Mohorič nakonec dojel až pátý.

Paříž-Roubaix 2022
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Sám to po závodě přiznal. "Určitě jsem dnes nebyl nejlepší. Když jsme odjeli s Mohoričem, cítil jsem, že mu nemám moc jak pomoct. Třetí místo bylo v té chvíli maximum," přiznal. "Jel jsem na hraně, což jsem Mohoričovi taky řekl. Byl bych býval opravdu rád za pódiové umístění," dodal.

To mu však nebylo přáno a jarní mizérie týmu QuickStep, který se na žádné z klasik nedostal ani mezi nejlepší tři závodníky, byla završena. Tým Patricka Lefevera, za který na 45. příčce finišoval Zdeněk Štybar, tak musí svou sezonu zachránit na etapových závodech. A možná také na Tour de France, která se na jednu etapu na obávané kostky vrátí.

Zdroj
ČT sport, Cycling News, Sporza

Hlavní zprávy

Nejčtenější články