Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nerovný souboj uprchlíka s pelotonem překvapením neskončil. V Baskicku po sprintu slaví Martínez

V předchozích dnech vyhrávali v Baskicku závodníci ze skupiny favoritů a čtvrtý den závodu dlouho sliboval změnu. Ovšem poslední z uprchlíků Victor Lafay byl chycen pod bránou označující flamme rouge (závěrečný kilometr) a v následném sprintu uspěl kolumbijský vrchař Daniel Martínez. V průběžném vedení zůstává Primož Roglič.

Daniel Martínez vítězí v Baskicku
zdroj: Twitter.com/ehitzulia

Ve čtvrté etapě se do úniku vydal někdejší vítěz Tour de France Geraint Thomas, který už v předchozích dnech ukazoval, že v Baskicku rozhodně není kvůli osobnímu výsledku. Díky kilometrům, které v předchozí etapě najel na špici pelotonu a které strávil v čele závodu, se však lépe dostane do formy, díky níž by v létě mohl usilovat o další úspěch na Staré dámě.

Vedle Thomase ovšem ve skupině uprchlíků figuroval také šestadvacetiletý Francouz Victor Lafay, jemuž se v ostrých baskických kopcích podařilo soupeřům ujet. Lafay poté v závěrečných patnácti kilometrech, které už byly převážně z kopce a po rovině, doufal, že jej nedostihne velká skupina hlavních favoritů. S deseti zbývajícími kilometry měl stále polštář jedné minuty.

A ten mu nakonec těsně nestačil. Lafay, který v loňském roce vyhrál osmou etapu italského Gira, neodolal soustředěné práci závodníků ze stáje UAE Team Emirates a byl chycen pod bránou označující poslední kilometr dne. Poté už se šlo na finální sprint, který proti Julianu Alaphilippovi překvapivě vyhrál kolumbijský vrchař Daniel Martínez.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 4. etapa (185,6 km):

1. Martínez (Kol./Ineos Grenadiers) 4:15:23, 2. Alaphilippe (Fr./Quick Step-Alpha Vinyl), 3. Ulissi (It./SAE Team Emirates), 4. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 5. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious), 6. Aular (Venez./Caja Rural-Seguros) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 14:05:10, 2. Evenepoel (Belg./Quick Step-Alpha Vinyl) -5, 3. Martínez -11, 4. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe) -14, 5. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) -18, 6. Bilbao -19.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články