Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nairo Quintana je v zeleném. Kolumbijec vede závod Kolem Katalánska

Horský finiš čtvrté etapy závodu Kolem Katalánska v závěru nejlépe zvládl portugalský cyklista Joao Almeida. Jezdec stáje UAE Team Emirates ve sprintu porazil své kolumbijské soupeře Naira Quintanu a Sergia Higuitu. Quintanovi však nově patří průběžné vedení a s ním spojený zelený dres, neboť dosavadní lídr Ben O'Connor nevydržel tempo nejlepších. 

Nairo Quintana
zdroj: Twitter.com/Arkea_Samsic

Nairo Quintana se v posledních letech hledal a své místo jednoho z nejlepších vrchařů musel přepustit jiným, třeba krajanům Eganu Bernalovi či Danimu Martínezovi. V letošní sezoně to ale vypadá na malou renesanci. Závodník týmu Arkea-Samsic vyhrál už dva menší etapové závody ve Francii a důstojným soupeřem byl také na slavném Paříž-Nice, kde skončil pátý.

Ještě lepší to může být v Katalánsku, kde po třetím místu z minulé etapy do La Molina svůj výsledek ještě o jednu příčku vylepšil. Quintana sice ve spurtu prohrál s Joaem Almeidou, ovšem v průběžné klasifikaci je před ním ve vedení (byť oba mají stejný čas).

Dosavadní držitel zeleného dresu, Australan Ben O'Connor, odpadl v závěru stoupání Boí Taüll. Slavný závod už museli kvůli zdravotním problémům opustit mnozí favorité, naposledy v průběhu etapy někdejší vítěz Vuelty Simon Yates. Devatenácté místo v etapě obsadil Jan Hirt. 

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 4. etapa (166,7 km):

1. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) 4:20:27, 2. Quintana (Kol./Arkéa-Samsic), 3. Higuita (Kol./Bora-hansgrohe) oba stejný čas, 4. Poels (Niz./Bahrajn Victorious) -7, 5. Johannessen (Nor./Uno-X Pro Cycling), 6. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates) oba -13, ...19. Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -54, 112. Schlegel (Caja Rural-Seguros RGA) -16:54.

Průběžné pořadí: 1. Quintana 17:04:53, 2. Almeida stejný čas, 3. Higuita -6, 4. Ayuso, 5. Poels, 6. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën Team) všichni -17, ...99. Hirt -36:42, 126. Schlegel -53:37.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články