Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na La Course se soupeřky marně dívaly za Marianne Vosovou

Marianne Vosová navázala na svá vítězství z nedávného Giro Rosa a ovládla také jednodenní závod La Course. V okolí města Pau v závěrečném prudkém stoupání předstihla Amandu Sprattovou, a navázala tak na svůj triumf z roku 2014. Na sedmadvacátém místě dojela Nikola Nosková.

Marianne Vosová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Stockman

Za Vosovou dojely do cíle Léah Kirchmannová a Cecilie Uttrup-Ludwigová, která je lídryní týmu Bigla, za nějž jezdí také jediná Češka na startu Nikola Nosková. "Mé první vítězství na la Course bylo před pěti lety a vyhrát tu dnes, na jiné trati, to je velmi speciální pocit," hodnotila v cíli vítězka, která závodí v oranžových barvách stáje CCC.

"Únik Amandy Sprattové byl hodně nebezpečný a mé týmové kolegyně se nadřely, aby nás dovezly zpátky. Když jsem ji pak viděla ve stoupání, věděla jsem, že mám šanci. Zkusila jsem to a nohy mě poslechly," dodala nejúspěšnější závodnice cyklistické historie. Aktuální vítězství Vosové nese pořadové číslo 192.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod La Course očima reportéra Ivana Mejtského

Závod La Course by se pak v příštím roce mohl rozšířit na několik etap. V Pau to připustil prezident Mezinárodní cyklistické unie (UCI) David Lappartient. Lappartient potvrdil, že s pořadatelskou organizací ASO projednával možnost udělat z La Course desetietapový podnik, čímž by se vyrovnal před pár dny skončenému závodu Giro Rosa.

Ženská obdoba dalšího z podniků trojkoruny Grand Tours má za sebou 30. ročník. Zahrnuje deset etap, což z Giro Rosa dělá nejprestižnější ženský podnik. "Co našemu sportu chybí, je velký etapový závod pro ženy, který by byl vidět po celém světě. Myslím, že Tour de France by nám v tomto ohledu mohla doopravdy pomoci," uvedl Lappartient v rozhovoru pro BBC.

"Pro ženy je jednodenní závod jednoznačně málo. Když tady budeme chtít ženskou Tour de France, tak tady být může. Mluvili jsme o tom s ASO velmi intenzivně a já věřím, že v budoucnu můžeme dosáhnout dohody," prohlásil Lappartient.

Zdroj
ČT sport, Cycling News, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články