Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kukrle byl v jesenických kopcích třetí. Czech Cycling Tour ovládl Impey

Závěrečná etapa nejprestižnějšího českého silničního etapového podniku Czech Cycling Tour přinesla obtížná stoupání a nadělila peloton. Ve sprintu čtyř jezdců, kteří se utrhli v závěrečném kopci, finišoval domácí zástupce stáje Elkov Author Michael Kukrle na třetím místě a stejnou pozici obsadil i celkově. Vyhrál Australan Lucas Hamilton z týmu Mitchelton-Scott. Jeho kolega Daryl Impey si v posledním dnu s přehledem pohlídal žlutý trikot, když dojel druhý.

Vítěz Czech Cycling Tour Dary Impey
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Stiehl Mario

Čtvrtá etapa z Mohelnice do Šternberka vedla přes známé jesenické kopce. Cyklisté ochutnali Dlouhé Stráně, Červenohorské sedlo a vyšvihli se i pod Praděd. Epilog za závodem pak napsal okruh kolem Šternberka, jenž obsahoval stoupání známé z motoristických závodů přezdívané Ecce Homo. Právě v něm se kousek před cílem odtrhla čtveřice, v níž nechyběl Kukrle.

"Kdyby byl cíl o pár metrů dřív, tak jsem zvítězil, ale na to se nehraje, a především za třetí celkové místo jsem hodně rád," uvedl Kukrle, jenž loni v této královské etapě mezi Mohelnicí a Šternberkem zvítězil.

V nejlepší desítce celkového pořadí skončili šestý Jan Bárta, sedmý Jakub Otruba, který vyhrál soutěž do 23 let, i osmý Karel Hník z domácí stáje Elkov-Author.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Cycling Tour celkově ovládl Impey
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články