Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Huříková se sejde ve stáji Specialized Racing s Kulhavým

Průhonice - Bikerka Tereza Huříková podepsala smlouvu s týmem Specialized Racing a bude hájit barvy stejné stáje jako olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý. Obě strany se dohodly na dvouletém kontraktu s možností opce až do olympiády v Riu 2016.

Tereza Huříková
zdroj: Isifa autor: Jan Susanka

Pro Huříkovou, která příští měsíc oslaví šestadvacetiny, jde o další důležitý krok při návratu na vrchol, na němž se před lety ocitla coby juniorská mistryně světa v časovce na silnici (2004), ale také v závodě na horských kolech (2005) ve stejné kategorii. Postupem času ale začínala mít její kariéra sestupnou tendenci. "Příchodem do týmu jsem si splnila sen, který závodníci mívají. Když se podíváte, jak to v týmu chodí, tak máte k dispozici opravdu luxusní zázemí. Závodník pak nemusí řešit materiál a další věci, může mít čistou hlavu a soustředit se pouze na závodění," řekla Huříková.

Rodačka z Vimperka naznačila velké zlepšení již v minulém roce sedmým místem na MS horských kol a čtvrtou příčkou na evropském šampionátu. "Mezi elitou to byl můj nejpovedenější rok. Byl to takový můj návrat do první desítky po tom období, kdy se mi moc nedařilo. Vykročila jsem zase tím správným směrem," věří Huříková. Jak vysoko chce zacílit v následující sezoně, to nechtěla definovat. "Nemám moc ráda hry s čísly," řekl Huříková. Chce prý dosáhnout hlavně toho, aby její výkony byly stabilní bez větších výkyvů.

"Ráda bych se alespoň jednou postavila na světovém poháru na pódium. Vrcholem sezony budou opět mistrovství světa a Evropy, možná si k tomu přidám i MS v maratonu, tam někde kdyby to cinklo... Chci jezdit dobře i seriál závodů světového poháru, z nichž ten v Novém Městě na Moravě je pro mě srdeční záležitost," připomněla Huříková. S ohledem na začátek SP v polovině května vynechá česká bikerka letos tradiční přípravu na Kypru a místo tamních závodů pro ni bude prvním startem Langenlois. "Ráda bych pak v sezoně odjela i pár závodů Kola pro život i české poháry, abych se ukázala také doma," prozradila Huříková.

Kulhavý své setrvání u stáje oznámil již v prosinci, čímž sešlo z jeho uvažovaného přechodu na silnici. Rovněž on podepsal dvouletý kontrakt s opcí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články