Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ganna ovládl čtvrtou etapu Dauphiné. Vyhrál nejlepší časovkář na světě, uznal lídr závodu Van Aert

Dvojnásobný mistr světa Filippo Ganna vyhrál o dvě sekundy časovku na Critérium du Dauphiné před Woutem van Aertem, jenž v dnešní čtvrté etapě uhájil žlutý trikot. Belgický cyklista vede přípravný závod před Tour de France už o téměř minutu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ganna triumfoval v časovce na Dauphiné o pouhé dvě sekundy

Pětadvacetiletý Ital Ganna se vydal na trať dlouhou 31,9 km poměrně brzy, Van Aert naopak jako poslední. "Vyhrál nejlepší časovkář na světě. Pokud dojedete dvě sekundy za ním, vypovídá to něco o vaší formě. Jsem spokojený," řekl Van Aert.

V čele průběžného pořadí má náskok 53 sekund před jiným Italem Mattiou Cattaneem, třetí je trojnásobný vítěz Vuelty Primož Roglič s odstupem dalších tří vteřin. Český vrchař Jan Hirt ztratil dnes na Gannu více než čtyři minuty a celkově klesl na 49. místo. Závod skončí v neděli.

Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 4. etapa (časovka na 31,9 km):

1. Ganna (It./Ineos Grenadiers) 35:32, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) -2, 3. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) -17, 4. Cattaneo (It./Quick-Step Alpha Vinyl) -39, 5. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -42, 6. Durbridge (Austr./BikeExchange-Jayco) -53, ...101. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -4:18.

Průběžné pořadí: 1. Van Aert 13:26:06, 2. Cattaneo -53, 3. Roglič -56, 4. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma), 5. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) oba -1:26, 6. Caruso (It./Bahrajn Victorious) -1:39, ...49. Hirt -4:57.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články