Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci se v Baskicku dočkali domácího vítěze. Finiš třetí etapy vyhrál Bilbao

První z horských etap závodu Kolem Baskicka vyhrál domácí Pello Bilbao. Závodník týmu Bahrajn-Victorius ve finiši skupiny favoritů porazil Juliana Alaphilippa. V průběžném pořadí se na čele stále drží Primož Roglič, který má pětivteřinový náskok na druhého Remca Evenepoela. 

Pello Bilbao (uprostřed) poráží Juliana Alaphilippa (vpravo) a Alexandra Vlasova
zdroj: Twitter.com/ehitzulia

Z trojice uprchlíků to nejdále dotáhl Španěl Cristián Rodríguez, který dobře zdolával typicky prudké kopce v Baskicku, jako v případě třetí etapy byly vrcholy Opellora a Ozeka. V prudkých rampách sahajících až ke dvaceti procentům si držel zhruba dvouminutový náskok na peloton, který dlouhé kilometry táhl bývalý vítěz Tour de France Geraint Thomas.

Jím vedený vláček týmu Ineos se na špici hlavního pole seřadil jako za svých nejlepších let. Až v závěru, kdy do finiše zbývalo pětadvacet kilometrů, rozdělily peloton nástupy lídra britské stáje Adama Yatese. Rodríguez byl během pěti kilometrů dostižen a z malé skupiny hlavních favoritů se rozhodovalo o vítězi dne a případných změnách v průběžném pořadí Baskicka.

Taktická hra, kdy se až na výjimky nikomu z cyklistů dvakrát nechtělo tvořit tempo, nakonec dospěla až do samotného finiše, kde byl v pozici velkého favorita Julian Alaphilippe. Trojnásobnému vítězi mistrovství světa znovu perfektně závěr rozjel Evenepoel, jenže Francouz tentokrát nebyl nejrychlejší. Na posledních metrech jej předstihl domácí Pello Bilbao.

Cyklistický etapový závod Kolem Baskicka (WorldTour) - 3. etapa (181,7 km):

1. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) 4:35:24, 2. Alaphilippe (Fr./Quick Step-Alpha Vinyl), 3. Vlasov (Rus./Bora-hansgrohe), 4. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ), 5. Mas (Šp./Movistar), 6. Latour (Fr./TotalEnergies) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 9:49:47, 2. Evenepoel (Belg./Quick Step-Alpha Vinyl) -5, 3. Vlasov -14, 4. A. Yates (Brit./Ineos Grenadiers) -18, 5. Bilbao, 6. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) oba -19.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články