Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Etapový závod v Norsku vyhrál Kazach Lucenko. V úvodu řádil fenomén Van der Poel

Kazach jezdící ve své domácí stáji Astana Alexej Lucenko ovládl druhou polovinu závodu na pohádkových Lofotech a Vesterálech. Závod Artic Race of Norway se rozhodoval ve třetí etapě, která nabídla dojezd na vrcholu prudkého stoupání, v němž žlutý trikot ztratil Van ver Poel. Čtvrtá, závěrečná etapa byla pro sprintery, ale přinesla překvapení. Lucenko dokázal dojet třetí a díky bonifikaci přeskočil dosud vedoucího Warrena Barguila. Ve startovním poli čeští závodníci chyběli.

Peloton Artic Race of Norway projíždí Lofotami
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Stiehl Mario

V úvodním spurtu všem vyrazil dech Mathieu van der Poel. Ještě v neděli dokázal Nizozemec triumfovat v závodě Světového poháru horských kol ve Švýcarsku, aby během čtyř dní odcestoval za polární kruh a ve čtvrtek opanoval spurt první etapy.

I ve druhém dni Van der Poel uhájil žlutý dres. Opět se finišovalo ve sprintu, ale na Van der Poela vyzrál Francouz Bryan Coquard.

Třetí den se stal z hlediska boje o celkovou klasifikaci klíčovým. Závěrečný čtyřkilometrový výšlap na vrchol Storheia u městečka Melbu vyhrál domácí jezdec Odd Christian Einking. Těsně za ním dojeli druhý Barguil a třetí Lucenko. Van der Poel odpadl, ztratil minutu a 22 sekund.

V poslední etapě s dojezdem v Narviku dokázal Lucenko zvrátit pořadí ve svůj prospěch díky bonifikačním sekundám za třetí místo. Závod vyhrál o jedinou sekundu před Barguilem.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklistickou Arctic Race opanoval Lucenko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články