Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Repete v ledovém korytě. Fernstädtová skončila v Lake Placid opět sedmá

Sedmá pozice začíná být v letošní sezoně Světového poháru pro skeletonistku Annu Fernstädtovou koloritem. Česká reprezentantka totiž ve druhém závodu Světového poháru v Lake Placid zopakovala své umístění z minulého týdne. Po úvodní jízdě sice figurovala až na dvanácté příčce, ale ve druhé se výrazně zlepšila a poskočila vpřed. 

Anna Fernstädtová
zdroj: AP autor: Darryl Dyck

Třiadvacetiletá Fernstädtová ztrácela po první jízdě na vedoucí Jelenu Nikitinovou více než sekundu. "Udělala jsem několik menších chyb a to se projevilo na výsledném čase. Nebyla jsem spokojená," hodnotila.

Ve druhé však zajela třetí čas a v součtu ztratila na Rusku, která byla nejrychlejší v obou kolech, 1,60 sekundy. "Bylo to skoro perfektní. Napravila jsem nepovedené úvodní kolo, za což jsem šťastná." 

"Celkově je z toho sedmé místo, které beru. Šesté by sice bylo ještě o něco lepší, protože ve skeletonu chodí na pódium při vyhlašování nejlepších šest závodnic, ale věřím, že se dočkám. Dvakrát jsem byla sedmá, k pódiu mám kousíček," dodala pražská rodačka.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Fernstädtové v 1. kole SP v Lake Placid

Druhé místo zapsala vítězka úvodního závodu z Lake Placid Jacqueline Löllingová z Německa. Třetí skončila Rakušanka Janine Flocková, od které dělilo českou reprezentantku 42 setin.

Nyní čeká skeletonistky delší přestávka a přesun do Evropy. Třetí podnik SP se pojede až 5. ledna ve Winterbergu. "Teď už se těším na Vánoce. Po nich se bude závodit v Německu, kam se těším a věřím, že se dokážu ještě zlepšovat," zakončila Fernstädtová. 

Závody SP v jízdě na skeletonu v Lake Placid (USA):

Ženy: 1. Nikitinová (Rus.) 1:49,93 (54,76+55,17), 2. Löllingová (Něm.) -1,12 (55,23+55,82), 3. Flocková (Rak.) -1,18 (55,54+55,57), ...7. Fernstädtová (ČR) -1,60 (55,83+55,70).

Průběžné pořadí SP (po 2 z 8 závodů): 1. Löllingová 435, 2. Flocková 410, 3. Nikitinová 409, ...7. Fernstädtová 336.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články