Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kripps ukázal, že trať v Lake Placid umí nejlíp. Češi dojeli 12.

Kanaďan Justin Kripps se svojí posádkou dokázal obhájit výhru v závodě SP čtyřbobů v americkém Lake Placid. Obě jízdy zajel nejrychleji a zastínil všechny favority. Český pilot Dominik Dvořák zaznamenal proti předchozímu víkendu malé zlepšení, když skončil na 12. místě. Od 20:00 sledujte na webu ctsport.cz první kolo závodu dvojbobů žen. 

V prvním kole dokázala německou hegemonii výtečnou jízdou narušit družina Kanaďana Justina Krippse, který dokázal na téže trati v únoru triumfovat. Friedrich sice bleskově odstartoval, ale na trati nebyl bezchybný, korytem dokázal projet rychleji i Lotyš Oskars Kibermanis. Ještě divočejší jízdu předvedl jeho přemožitel z minulého týdne Johannes Lochner, jemuž stačila jen na páté místo.

Češi dokázali v celkovém loňském hodnocení skončit na sedmém místě, takže pilot Dominik Dvořák prahl po minulém víkendu po lepších příčkách. Jeho tým odstartoval bleskově za 5,02 sekundy, což je jen desetinu za rekordem dráhy. Po své jízdě vedl a nakonec skončil v prvním kole devátý.

V druhém kole posádka Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek si lehce pohoršila. Už start se jim tolik nezdařil, a přestože v první půli trati drželi náskok na v té době vedoucího Němce Christopha Hafera, v posledních obloucích výrazněji ztratili a figurovali na čtvrtém místě.

Němci měli ve druhých jízdách pech. Lochner předvedl podobnou jízdu jako v prvním kole, zato Friedrich nečekaně v dolní pasáži zaváhal. Výsledkem byl úplně totožný čas německých posádek. Poněvadž další jezdci nezaváhali, putovali Němci na dělené čtvrté místo. Druhou pozici zvládl obhájit Lotyš Kibermanis, z Friedrichova zaváhání měli velkou radost Rakušané pod křídly Benjamina Maier, jež je dovezl na bronz.

Večer středoevropského času jsou na programu závody žen ve dvojbobech. Zítra čeká muže odvetný závod v kategorii čtyřbobů. Startuje se opět v 16:00 CET.

Závody SP v jízdě na bobech v Lake Placid (USA):

Čtyřboby: 1. Kanada (Kripps, Sommer, Stones, Coakwell) 1:49,50 (54,55+54,95), 2. Lotyšsko (Kibermanis, Kaufmanis, Vilkaste, Miknis) -0,39 (54,72+55,17), 3. Rakousko (Maier, Rangl, Sammer, Moldovan) -0,47 (54,84+55,13), ...12. ČR (Dvořák, Suchý, Šindelář, Nosek) -1,30 (55,07+55,73).


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články