Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Laegreid rozjel po roce opět začátek zimy nejlépe, Krčmář ve třetí desítce

Přišel, viděl, zastřílel, zvítězil. Tak by se dalo shrnout účinkování norského biatlonisty Sturly Holma Laegreida v úvodním klání Světového poháru. Norský den ve Švédsku podtrhl o minutu druhý Tarjei Bö. Nejlepší český závodník a reprezentační jednička Michal Krčmář byl se třemi minelami jednadvacátý. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sturla Holm Laegreid
zdroj: ČTK/AP

Jako by okopíroval svůj start do Světového poháru z minulé sezony v Kontiolahti. Ač byl Laegreid loni pasován do role žolíka, mnohé jeho vítězství v nejdelším závodu na 20 kilometrů i tak překvapilo.

Jenže Laegreid dokázal nakonec v Pokljuce vybojovat dva tituly mistra světa a celkově deset umístění na bedně SP.

A nyní na famózní nováčkovskou bilanci navázal hned dalším prvním místem, když zvládl čtyřpoložkový závod odstřílet bez jediné chyby.

Životní závod zajel dosud nejlépe osmý Kanaďan Scott Gow, v Östersundu skončil po čisté střelbě na čtvrtém místě. Zaujal i devátý Japonec Tsukatsa Kobonoki, rovněž bezchybný.

Laegreid podobně jako Markéta Davidová potvrdil roli úřadujícího mistra světa v této disciplíně. Čtyřiadvacetiletý Nor opět ani jednou neminul a vyhrál takřka o minutu.

Druhý Tarjei Bö a třetí Simon Desthieux shodně zapsali dvě trestné minuty. Stejnou bilanci měl vítěz posledních tří ročníků SP Johannes Thingnes Bö, který tentokrát nepatřil mezi nejrychlejší běžce a zařadil se na pátou příčku.

Bodoval jen Krčmář

Lídr českého mužského týmu Krčmář měl závod rozjetý slušně. Na závěrečnou položku přijel s jednou trestnou minutou, poté co netrefil poslední ránu vestoje. Pak si ale dalšími dvěma chybami pohoršil na začátek třetí desítky s více než tříminutovou ztrátou na vítězného Laegreida.

Ostatní čeští reprezentanti nebodovali. Jakub Štvrtecký skončil padesátý, Vítězslav Hornig obsadil 78. příčku a Adam Václavík s Mikulášem Karlíkem byli na konci stovky.

POSLECHNĚTE SI: Nový díl Biatlon fokus podcastu před startem sezony

Výsledky:

Muži (20 km): 1. Laegreid 51:04,0 (0 trest. minut), 2. T. Bö (oba Nor.) -59,2 (2), 3. Desthieux (Fr.) -1:00,6 (2), 4. S. Gow (Kan.) -1:26,8 (0), 5. J. T. Bö -1:28,5 (2), 6. Bakken (oba Nor.) -1:29,4 (0), 7. Latypov (Rus.) -1:36,5 (1), 8. Fillon Maillet (Fr.) -2:07,1 (3), 9. Kobonoki (Jap.) -2:24,9 (0), 10. C. Gow (Kan.) -2:26,1 (1), ...21. Krčmář -3:13,0 (3), 50. Štvrtecký -5:07,3 (4), 78. Hornig -7:24,3 (2), 97. Václavík -9:27,4 (7), 100. Karlík (všichni ČR) -9:47,1 (9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články