Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Samuelsson obhájil vítězství ve sprintu, Krčmář si střelecky spravil chuť

Sebastian Samuelsson obhájil nedělní vítězství z úvodního sprintu sezony a přidal další sprinterský triumf Světového poháru. Nejlepší z českých biatlonistů Michal Krčmář stačil ve Švédsku po bezchybné střelbě na patnácté místo a stíhačka mu s Jakubem Štvrteckým neunikne. Přímé přenosy z elitní série sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih střeleb a ohlasy českých biatlonistů ze sprintu v Östersundu

Byl to tuhý boj na dálkové trase Jacquelin - Samuelsson - Laegreid a zatímco první dva jmenovaní Francouz se Švédem dojeli do cíle každý s jednou chybou, norská kometa minulé sezony předvedla ostrostřelbu. Během ale neoslnila, na prvního Samuelssona zbývalo Laegreidovi dobrých čtyřicet vteřin.

Pro první místo si v závodu na 10 km přitom šel ještě čtvrtý vzadu - Francouz Fillon Maillet přijížděl na druhou položku s luxusním náskokem padesáti vteřin, ale pátá rána šla mimo.

A pokud chtěl s čelem ještě zamíchat, musel nekompromisně zamakat. Povedlo se, porazil Latypova a odsunul ho na čtvrté místo.

Krčmář skončil patnáctý, nicméně výkon na trati hodnotil průměrně. "Bylo to díky mrazu docela těžký, docházely mi síly, ale ty dvě nuly mi vlily energii do svalů a zmátořil jsem se. Když jsem to pokazil v neděli, tak jsem říkal, že nejde o stíhačku. Dnes jsem si řekl, že bych si odpálil další závod," popsal svou motivaci pro nadcházející nedělní stíhací závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Fejeton Tomáše Lachmana: Rychlost švédského týmu

Nejlepší český reprezentant z nedělního sprintu Jakub Štvrtecký u ležky sice nespěchal, ale vycizeloval ji do bezchybnosti.

Na položce vestoje si pak počínal rytmicky, na střelnici nechal až poslední ránu a jel se oddat stopadesátimetrovému kroužení.

"Lituju hlavně výkonu na trati. S jednou ranou se dá závodit, ale s tím, co jsem předvedl na trati, rozhodně ne. Cítil jsem se, jako kdybych se nemohl rozjet, už od prvního kola a nezlepšilo se to," řekl 43. Štvrtecký, který tak s Krčmářem bral body do průběžného pořadí SP.

Špatný pocit na trati dával do souvislosti i kvůli středečním problémům se žaludkem. "Jsem nespokojený s během, se střelbou celkem jo," dodal.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Výborně začal i Michal Krčmář, který po víkendových závodech potřeboval zvýšit střelecké sebevědomí. Což se povedlo hned dvakrát. 

Na stojku už přijížděl hodně promrzlý, však také na trati bylo patnáct stupňů pod nulou. Nijak ho to ale nerozhodilo, mazácky si položku pohlídal, trestnému kolu mohl zamávat a v cíli byl průběžně devátý, než se pořadím propadl ke konečnému 15. místu.

"Konečně bych měl říct. Položky byly asi trochu pomalejší, ale já střílel na jistotu, abych se zpátky chytil. Byl jsem trochu nervózní, že to o víkendu nebylo ono, takže ta pomalost musela bejt," vysvětlil Krčmář. Adam Václavík obsadil 68., Mikuláš Karlík 75. a Vítězslav Hornig 83. příčku.

V sobotu a v neděli jsou ve švédské biatlonové aréně na programu stíhačky a štafety, příští týden pokračuje SP v Hochfilzenu.

Výsledky sprintu (10 km) biatlonistů:

1. Samuelsson (Švéd.) 22:58,7 (1 tr. okruh), 2. Jacquelin -18,0 (1), 3. Fillon Maillet (oba Fr.) -21,5 (1), 4. Latypov (Rus.) -26,1 (0), 5. Christiansen -31,1 (1), 6. Laegreid (oba Nor.) -40,5 (0), 7. Hofer (It.) -42,3 (0), 8. T. Bö -44,0 (1), 9. J.T. Bö (oba Nor.) -50,1 (1), 10. Weger (Švýc.) -50,9 (0), ...15. Krčmář -58,8 (0), 43. Štvrtecký -1:50,2 (1), 68. Václavík -2:23,6 (2), 75. Karlík -2:34,1 (4), 83. Hornig (všichni ČR) -2:52,1 (2).

Pořadí SP (po 3 z 22 závodů): 1. Samuelsson 121, 2. J.T. Bö 120, 3. Christiansen 118, 4. T. Bö 117, 5. Latypov 109, 6. Desthieux (Fr.) 106, ...24. Krčmář 46, 47. Štvrtecký 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články