Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S koncem sezony ve SP se musí smířit i ruští a běloruští biatlonisté

Ruští a běloruští biatlonisté, kterým mezinárodní unie IBU zakázala reprezentovat jejich země, už se ve zbylých závodech Světového poháru v této sezoně nepředstaví. Na twitteru o tom v úterý informovala IBU s tím, že ve středu bude její vedení jednat o dalších krocích vzhledem k pokračující ruské invazi na Ukrajinu podporované Běloruskem.

V první reakci na ruskou agresi biatlonová unie ve středu rozhodla, že reprezentanti Ruska a Běloruska musejí ve zbývajících závodech Světového poháru startovat jako neutrální sportovci. Na akcích nebudou vlát vlajky těchto spojeneckých zemí a nebude znít jejich hymna. Obě reprezentace se rozhodly za těchto podmínek zbytek seriálu vynechat, stejně jako nižší IBU Cup.

Světový pohár pokračuje po olympijských hrách tento týden v Kontiolahti. Pak jsou na pořadu ještě zastávky v estonském Otepää a v Oslu na Holmenkollenu.

V závěrečných sedmi individuálních závodech už se nepředstaví Běloruska Dzinara Alimbekavová, která je v průběžném pořadí druhá o 62 bodů za Norkou Marte Olsbuovou Röiselandovou. Současnou pozici ztratí i osmá Hanna Solová z Běloruska. Mezi muži je osmý Rus Alexandr Loginov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články