Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sprinty na ME ovládli Högbergová a Jelisejev, čeští reprezentanti se do třicítky nevešli

Napínavým soubojem mezi dvěma zvučnými závodníky ze startovního pole se nesl sprint biatlonistů na evropském šampionátu v běloruském Raubiči. Nakonec těsně zvítězil Rus Matvej Jelisejev, který porazil Andrejse Rastorgujevse z Lotyšska o pouhé čtyři sekundy. Mezi ženami triumfovala Švédka Elisabeth Högbergová.

Matvej Jelisejev
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Češi nebyli na rozbředlé trati tak rychlí, nejlépe se umístil Milan Žemlička, který obsadil 31. příčku. V ženském závodě se v konečné listině srovnaly za sebou od 33. do 35. místa Natálie Jurčová, Tereza Vinklárková a Tereza Voborníková.

Přes těžké závodní podmínky na trati v Bělorusku se větší překvapení v mužském sprintu nekonalo. O zlato svedli souboj dva ze spolufavoritů – Rus Jelisejev a Lotyš Rastorgujevs. Oba předvedli dobrý výkon na střelnici, kde zatímco Rastorgujevs zkazil až poslední ránu ze dvou zastávek, Jelisejev předvedl po jedné nepřesnosti vleže bezchybnou stojku a vrátil se do boje o první místo.

Na výjezdu ze stadionu byl Jelisejev před Lotyšem o sedm sekund, drama ale mělo pokračovat. Na mezičase se totiž dostal Rastorgujevs před Rusa, ale v závěrečných metrech měl více sil přece jen ruský reprezentant. Jelisejev nakonec těsně zvítězil, třetí skončil Aleksander Fjeld Andersen z Norska se ztrátou 25 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve sprintu mužů na ME triumfoval Jelisejev, ženám kralovala Högbergová

Do sprintu nastoupila i pětice Čechů. Žemlička skončil s jednou chybou těsně před Adamem Václavíkem, který si pokazil konečný výsledek dvěma minutými terči vestoje. Vítězslav Hornig chyboval jednou, Tomáš Krupčík dvakrát a Mikuláš Karlík pětkrát, který se jako jediný nekvalifikoval do "stíhačky".

Ženský závod opanovala Högbergová, která předčila bezchybnou Norku Idu Lienovou o 14 sekund. Bronz brala domácí reprezentantka Iryna Krjuková. Nejlepší Češkou byla Jurčová, která se stejně jako Vinklárková na střelnici nemýlila. Anna Tkadlecová skončila na 42. místě.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Minsku - sprint:

Muži: 1. Jelisejev (Rus.) 23:46,4 (1 trest. okruh), 2. Rastorgujevs (Lot.) -4,1 (1), 3. Andersen (Nor.) -25,5 (1), ...31. Žemlička -1:36,8 (1), 32. Václavík -1:37,7 (2), 37. Krupčík -1:42,5 (2), 51. Hornig -2:02,6 (1), 92. Karlík (všichni ČR) -3:40,3 (5).

Ženy: 1. Högbergová (Švéd.) 22:39,6 (1), 2. Lienová (Nor.) -14,4 (0), 3. Krjuková (Běl.) -15,9 (1), ...33. Jurčová -2:01,8 (0), 34. Vinklárková -2:03,6 (0), 35. Voborníková -2:12,3 (3), 42. Tkadlecová (všechny ČR) -2:21,5 (2).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články