Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistr světa Pidručnyj slouží u národní gardy v Ternopilu, na frontě je i Džymová

Ještě před dvěma týdny závodil na olympijských hrách, nyní ukrajinský biatlonista Dmytro Pidručnyj brání svou vlast před ruskou invazí. Slouží u národní gardy v rodném Ternopilu. Kromě Pidručného je na frontě podle médií mimo jiné i členka zlaté štafety z olympiády v roce 2014 Julia Džymová.

Mistr světa Dmytro Pidručnyj
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Děkuji všem lidem, kteří mi píšou a mají strach o moji rodinu. A také všem, kteří podporují Ukrajinu," napsal třicetiletý exmistr světa Pidručnyj na Instagramu, kde zveřejnil fotku v přilbě a uniformě.

"Momentálně jsem v rodném Ternopilu, kde sloužím u národní gardy. Tahle fotka byla pořízena při náletu," uvedl Pidručnyj, kterému pod příspěvkem vyjádřila podporu řada dalších biatlonistů.

"Buď silný," napsal například mistr světa a dvojnásobný bronzový medailista z olympiády Němec Benedikt Doll. Vzkaz přidala i dvojnásobná olympijská vítězka Norka Tiril Eckhoffová nebo čeští reprezentanti Michal Krčmář a Jessica Jislová.

K aktivním zálohám narukoval také bývalý profesionální tenista Sergej Stachovskij a připojil se také někdejší profesionální mistr světa v těžké váze a olympijský vítěz v boxu Vladimir Kličko, jehož starší bratr Vitalij je starostou Kyjeva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články