Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Charvátová zářila i s promrzlými prsty. Byla jsem ráda, že jsem tu spoušť vůbec našla, přiznala

Má na co vzpomínat, Hochfilzen je její místo zaslíbené. Po čtyřech letech se Lucie Charvátová dostala ve Světovém poháru do první desítky pořadí a znovu to bylo v krásném rakouském středisku. Letní příprava se vydařila, navázala na titul mistryně světa z letního mistrovství světa v Raubiči a nezabránily jí v tom ani promrzlé prsty na střelnici. Další skvělý individuální výsledek může v Rakousku přidat v nedělní stíhačce. Přímé přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Lucie Charvátová slaví šesté místo ve sprintu v Hochfilzenu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Skončila jsem tady pátá a šestá. Jsou to moje nejlepší výsledky v kariéře a budu se sem ráda vracet kdykoli v životě," řekla šťastná Charvátová.

Před minulou sezonou přišel k českým biatlonistkám norský kouč Egil Gjelland. Charvátová si na jeho metody zvykala a až letos v létě začala cítit efekt jeho přípravy. "Věřím, že jsme si vzali hodně z letního tréninku. Doufala jsem, že to do zimy vydrží a navážu na to. Musím říct, že se cítím o moc líp, než v sezonách předtím," zdůraznila.

Původně běžkyně na lyžích přešla k biatlonu v roce 2013 a zdálo se, že vedle tehdejší české jedničky Gabriely Koukalové roste další hvězda. Zvláště, když v prosinci 2015 skončila Charvátová ve sprintu v Hochfilzenu pátá.

Jenže… Nějak se všechno zaseklo.

Trápila se, bodovala jen sporadicky a olympijskou sezonu 2018 dokonce předčasně ukončila. "Protože jsem se v tom nemohla dál plácat. Nebyla jsem na tom zdravotně nejlépe a nejhorší byl takový ten pocit na závodech, kdy člověk vidí, že se snaží dělat pro to maximum a nejde mu to, a neví proč," uvedla už před sezonou.

A teď se zdá být zase na dobré cestě. Ve sprintu v Hochfilzenu chybovala jen jednou vleže a běžecky neztrácela mnoho. "Neskutečně mně zmrzly prsty před ležkou. Byla jsem ráda, že jsem tu spoušť vůbec našla," popsala s úsměvem.

"Věřím, že ruku v ruce jde i střelba s fyzickou výkonností. Byla bych ráda, kdybych se na bodech průběžně udržovala. Takhle když to padne, moc to člověka těší a hned by závodil dál," podotkla závodnice, která byla už v Östesrundu na bodovaném třicátém místě.

Hochfilzen Charvátové ze srdce už nikdo nevyrve, ale na vzpomínky ještě bude času dost. Češky čeká v sobotu štafeta a v neděli stíhací závod. Padne další životní meta?

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články