Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brno začalo dobře, pro první výhru v semifinále ale dokráčel favorit z Nymburka

Senzace na úvod nepřišla. Basketbalisté Brna sice začali úvodní semifinále play-off domácí ligy dobře a vyhráli první čtvrtinu, poté však na palubovce začal vládnout favorit z Nymburka a připsal si první výhru v sérii v poměru 85:64. V domácí sestavě se dostali čtyři hráči na dvouciferný počet bodů v čele se sedmnáctibodovým střelcem Retinem Obasohanem.

Hosté sice vyhráli, i když těsně, první a třetí čtvrtinu, ale ve zbývajících dvou měli šestnáctinásobní mistři jasně navrch. Navíc se Brnu zranili dva hráči základní sestavy Šimon Puršl a Viktor Půlpán. Série bude pokračovat ve stejné hale v úterý.

Nymburk od roku 2004 nepustil na domácí trůn nikoho, loni nebyl titul udělen po předčasném konci sezony NBL kvůli koronaviru. Brněnská sestava dnes čelila favoritovi nejen bez zraněných opor Puršla s Půlpánem, ale v závěru i bez vyfaulovaných Koziny a Krakoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk porazil v prvním semifinále oslabené Brno o 21 bodů

Puršl odehrál necelých devět minut, Půlpán odstoupil během druhé čtvrtiny. "Blbě jsem šlápl a udělal si lehký výron. Zkoušel jsem se ještě proběhnout, ale bohužel už mě to do zápasu nepustilo," řekl Půlpán České televizi.

Nymburku zase chyběl vedle zraněného Martina Kříže i Stephen Zimmerman, jehož skolily menší zdravotní potíže. Poprvé od září bylo v hledišti sto fanoušků, kterým umožnila vstup výjimka pro partnery klubu, mezi které patří sponzoři a permanentkáři.

"Bylo to opravdové play-off utkání. Víme, že Brno hraje tvrdě a do těla a to respektujeme a jsme na to připraveni. Když jsme pak trochu utáhli obranu, najednou šlo vše snadněji. A i když jsme měli střelecky špatný večer, tak jsme stejně byli schopni zápas zvládnout a vyhrát," řekl kouč obhájců trofeje Oren Amiel.

Ve druhé sérii je blízko postupu do finále Opava, která vede nad Kolínem již 2:0 a ukončit ji může ve čtvrtek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články