Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ty dva zápasy rozhodnou, jestli postoupíme, tvrdí basketbalista Auda

Poprvé od loňské olympiády v Tokiu se vrátil do Česka basketbalový reprezentant Patrik Auda, aby pomohl týmu zabojovat o postup na mistrovství světa. Dvaatřicetiletý pivot, který i v příští sezoně zůstane v japonské Jokohamě, věří v postup do další fáze kvalifikace - v pátek bude čelit Bosně a Hercegovině a tři dny poté i Litvě. Zápasy můžete sledovat v přímých přenosech na ČT sport i na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Do přípravy basketbalistů se zapojil už i Satoranský

"Oba zápasy, které nás čekají, jsou hodně důležité a rozhodnou o našem případném postupu. Nejdřív se však zaměřujeme na zápas v pátek. Je to náš poslední domácí duel v tomto okně, a budeme chtít vyhrát. Obzvlášť před naším publikem," řekl při setkání s novináři Auda.

Rodák z Brna vynechal předchozí kvalifikační zápasy kvůli angažmá v Jokohamě. Z Japonska ho stejně jako jeho spoluhráče Ondřeje Balvína nepustila koronavirová opatření. O to více si nyní Auda sraz národního týmu užíval. "Je to pro mě super. Pokaždé, když mám možnost přijet na nároďák, je to pro mě velká radost. Zápasy jsou vždy úplně jiné než během sezony. Na tohle léto jsem se těšil," uvedl Auda.

Ačkoliv Balvín, který strávil sezonu v jiném japonském týmu Gunma Crane Thunders, nemá jasno, zda bude v Japonsku pokračovat, Auda už s Jokohamou podepsal kontrakt na další rok. Načne tam svou třetí sezonu. "O návratu jsem zatím neuvažoval. Japonsko jsem si docela oblíbil a nemám teď v plánu vymýšlet něco jiného. Uvidíme, co bude za rok. Člověk nikdy neví, ale zatím jiné plány nemám," pronesl bývalý hráč francouzského Bouzalacu nebo španělské Manresy.

Na svého kamaráda Balvína však žádný tlak nevyvíjí. "Mluvíme o tom, ale určitě ho nepřemlouvám. Je to jeho věc. Podle toho, jak jsme se ale bavili, tak se mu tam taky líbí a rád by tam někde hrál. Je to nejvyšší pivot v lize a má velkou výhodu proti ostatním," řekl Auda, jehož Jokomaha letos získala v lize 22 výher, o tři více než vloni.

V pátečním duelu proti Bosně a Hercegovině by právě oni dva s Balvínem měli tvořit hlavní sílu pod košem. Češi v prvním zápase s balkánským soupeřem prohráli v listopadu 90:97. Nyní by v případě výhry o 14 a více bodů a vítězství Litvy nad Bulharskem mohli slavit postup do další fáze. Zatím jim ale patří ve skupině F nepostupové čtvrté místo.

"Bosna má hodně vysoký tým. Na všech pozicích jsou vysocí hráči s dlouhým rozpětím, takže když nám teď přibude výška pod košem, bude to jedině dobře," podotkl Auda.

Dvaatřicetiletý pivot vstoupí do kvalifikace i s kratším sestřihem. Před měsícem si nechal nastřelit nové vlasy a místo dřívějšího účesu tak má kratšího ježka. "Měl jsem to už hodně vypadané. I když to přes dlouhé vlasy nebylo vidět, už mi to vadilo. Je to sice změna, ale myslel jsem, že to bude horší. Dobře se mi to zahojilo a v příštích měsících to začne růst. Věřím, že na mistrovství Evropy už budu mít nějaké plné nebo delší vlasy," dodal Auda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články