Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia ve významné dohrávce zdolala Chomutov, čtvrtfinále tak stále nejsou jasná

Basketbalistkám Slavie Praha se zdařil výjezd do Chomutova, kde vyhrály 61:56. Pražanky tam mají jistý postup do čtvrtfinále z pátého místa, Chomutov ještě bude čekat, jestli ho na šestou pozici pustí Ostrava. Liga se kvůli přestávce hraje ve zkráceném formátu, kdy odpadly části vítězů a části o udržení. Po 18 kolech navážou rovnou čtvrtfinálové série.

Basketbalistky Slavie na palubovce Trutnova
zdroj: Facebook – BK Loko Trutnov autor: Facebook – BK Loko Trutnov

Chomutov si mohl šesté místo zajistit v případě vítězství. Pak by se na Levhartice mohly Ostravanky už maximálně dotáhnout a v jejich neprospěch by hovořila vzájemná bilance. Severočešky nad Slavií vedly až na pár desítek sekund celý první poločas a ještě v úvodu poslední části, v níž padlo dohromady jen 16 bodů, měly dvoubodový náskok (54:52). Koncovka ale patřila pátému týmu tabulky, který táhla s 20 body Lenka Bartáková. Stejně úspěšná byla v domácím dresu i Valentýna Kadlecová.

Soupeře pro play-off, které po dohodě klubů bude následovat hned po základní části bez tradiční nadstavby, tak stále neznají druhý Hradec Králové a třetí Žabiny Brno. Ve čtvrtfinále se jinak utkají USK Praha s Trutnovem a KP Brno se Slavií.

Basketbalová Renomia liga žen:

12. kolo:
Chomutov - Slavia Praha 56:61 (24:19, 35:39, 49:52) Nejvíce bodů: Kadlecová 20, Rokošová 13, Kučerová 8 - Bartáková 20, Hošková 18, Žílová 9.

14. kolo: Slovanka MB - Strakonice 65:50 (16:12, 34:27, 45:40) Nejvíce bodů: Engelmanová 23, Malíková 16, Svatoňová 10 - Vorlová 9, Jindrová, L. Vydrová a J. Vydrová po 8.
Utkání 18. kola Ostrava - Trutnov bylo odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články