Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nymburští basketbalisté vyhráli i v Ústí, v sérii vedou už 3:0. Do první ligy jde Slavia

Basketbalisté Nymburka uspěli s přehledem i ve třetím ligovém semifinále s Ústím nad Labem a poslední krok je dělí od postupu do finále. Sedmnáctinásobný český mistr vyhrál první utkání na hřišti soupeře 100:75 a sérii může ukončit v pondělí, kdy je na severu Čech na programu čtvrtý duel.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk porazil Ústí i potřetí, Slavia postupuje

Sluneta držela s mistrovským týmem krok jen v prvním poločase. Úvodní čtvrtinu prohrála o čtyři body a ve druhé hrála s Nymburkem vyrovnaně. Po přestávce se sice domácí dotáhli na rozdíl jediného bodu, pak ale hosté přidali a rozdíl ve skóre začal narůstat. V závěru třetí části Nymburk desetibodovou šňůrou odskočil a další šanci soupeři nedal.

Nakonec Středočeši téměř přesně zopakovali výsledek z předchozího utkání, které vyhráli 100:72. "V první půli nás domácí prověřili. Udělali jsme nějaké chyby a naše ztráty dovolily domácím se chytit. Ale ve druhé půli jsme to zlepšili a dovedli zápas k výhře. Pomohly nám zisky po ztrátách soupeře, tam odváděl dobrou práci Kuba Tůma. Mám rád, když hráči udělají něco navíc jako dnes on. Pomohlo nám to zas odskočit a nakopnout nás," řekl nymburský kouč Aleksander Sekulič.

Nejlepším střelcem zápasu byl kapitán Nymburka Vojtěch Hruban, který dal 20 bodů včetně tří trojek, double double zapsal s 13 body a 10 asistencemi Colbey Ross. Domácí tým střelecky táhl s 16 body Kaleb Joseph, Lamb Autrey dal 11 bodů a přidal 10 doskoků.

"Věděli jsme, že Ústí bude doma silný soupeř a první půlku to potvrdilo. Kdykoli jsme odskočili, tak se dostali zpátky po našich chybách. Do třetí čtvrtiny jsme ale nastoupili s větším nasazením, Ústí trochu došly síly. My si to pak v klidu pohlídali," uvedl nymburský rozehrávač Jakub Tůma.

Do nejvyšší soutěže jde nakonec Slavia

Basketbalisté Slavie Praha se probojovali do nejvyšší domácí soutěže NBL. Vítězové první ligy zvítězili v odvetě baráže na hřišti Jindřichova Hradce 78:64 a po úvodní domácí prohře 74:78 slaví díky celkovému skóre postup mezi elitu.

Bývalý reprezentační kapitán Pavel Pumprla tak se Slavií dosáhl cíle, se kterým do vršovického klubu předloni přišel z Nymburka, v jehož dresu vybojoval šest ligových titulů. Pětatřicetiletý účastník mistrovství světa v roce 2019, kde obsadil s českým týmem historické šesté místo, přispěl k dnešnímu vítězství 10 body.

Jindřichovu Hradci nepomohlo ani 23 bodů Američana Victora a po jedné sezoně nejvyšší soutěž opouští.

"Bylo to nervózní utkání z obou stran, protože šlo o hodně. Čtyři body rozdílu z prvního utkání nebylo tak moc a nám paradoxně pomohl velmi dobrý nástup domácích, kteří brzy vedli 11:2. V té chvíli si pravděpodobně mysleli, že mají zápas v kapse, a přestali bojovat tak, jak bojovali u nás. To byla voda na náš mlýn a dostali jsme se do hry. V druhém poločase jsme byli lepším týmem a po zásluze jsme vyhráli," uvedl trenér Slavie Pavel Beneš.

Semifinále play-off basketbalové ligy mužů – 3. zápas:

Ústí nad Labem - Nymburk 75:100 (22:26, 45:49, 60:76)

Nejvíce bodů: Joseph 16, Fait 15, Svejcar 12 - Hruban 20, Harding 14, Ross 13. Stav série: 0:3.

Baráž o účast v basketbalové lize mužů - odveta:

Jindřichův Hradec - Slavia Praha 64:78 (16:14, 34:29, 45:51)

Nejvíce bodů: Victor 23, Dubose 13, Brown 9 - Novotný a Aušprunk po 13, Nehyba 12. První zápas: 78:74, Slavia postoupila do nejvyšší soutěže.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články