Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk potvrdil v Opavě skvělou formu, USK udolalo Brno

Již potřetí se letos podařilo basketbalistům Nymburku porazit Opavu. Ve třetím kole porazili na palubovce soupeře 99:74. Kolín se díky porážce Pardubic 95:89 dotahuje před vzájemným duelem na Opavu; po něm se mohou oba celky bodově vyrovnat. Basketbalisté Pražského USK udolali venku Brno 68:70.

Nymburk rozhodl v Opavě už před poločasovou přestávkou, druhou čtvrtinu vyhrál o šestnáct bodů a po ní vedl 61:41. Domácím dělala problémy nátlaková obrana a dopustili se proti ní devatenácti ztrát oproti soupeřovým devíti. Favorit hrající bez zkušených Petra Bendy a Vojtěcha Hrubana měl šest vyrovnaných střelců s dvojciferným bodovým příspěvkem, z toho tři náhradníky. Po čtrnácti bodech dali Lukáš Palyza a Jakub Tůma, Hayden Dalton zaznamenal double double za jedenáct bodů a jedenáct doskoků. Domácím lídrem byl se sedmnácti body Jakub Slavík, zatímco nejlepší ligový střelec Jakub Šiřina se musel spokojit stejně jako v předchozím duelu s USK jen se sedmi body.

"Odehráli jsme velmi dobrou první půli a v podstatě jsme rozhodli a získali kontrolu nad zápasem. Ve druhé jsme trochu zpomalili, ale když jsme to potřebovali, tak jsme zase zabrali," konstatoval nymburský kouč Oren Amiel.

Kolín dovedl k triumfu nad Pardubicemi nejlepší střelec dnešního programu Adam Číž s 27 body, k tomu přidal po sedmi doskocích a asistencích. USK rozhodl o vítězství v Brně osmibodovou šňůrou od stavu 61:61, na které se pěti body podílel Domagoj Proleta. Lídrem Pražanů byl Ondřej Sehnal s devatenácti body a deseti doskoky.

Ve skupině A2 Děčín porazil výše postaveného souseda v tabulce Svitavy a ukončil sérii tří porážek. Tomáš Pomikálek se na tom podílel 24 body, Ondřej Šiška zaznamenal jedenáct bodů i asistencí. V duelu týmů z konce pořadí Olomoucko porazilo Ostravu 88:79 a poslalo soupeře na dno tabulky. Hanáci vybojovali třetí výhru za sebou zejména zásluhou Davida Pekárka, autora 25 bodů a šestnácti doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články