Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Miami porazilo Philadelphii a postupuje, Dallas drží díky Dončičovi naději

Basketbalisté Miami ve druhém kole play-off NBA porazili 99:90 Philadelphii a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Šesté utkání série ovládl také Dallas, který po výhře 113:86 srovnal proti Phoenixu na 3:3.

Utkání Dallas - Phoenix
zdroj: ČTK/AP

Miami v klíčovém klání vedli v Pensylvánii až o 20 bodů a do finále konference postupují podruhé během tří let a podeváté v historii klubu. Utkají se v něm buď s Milwaukee, nebo s Bostonem.

Pro duel byla rozhodující třetí část, kterou Heat ovládli 25:15. Jimmy Butler, který do Miami přišel v roce 2019 právě z Philadelphie, během ní nastřílel 14 bodů a byl i při šňůře 16:2. Nakonec byl s 32 body nejlepším střelcem utkání.

Sekundoval mu Max Strus s 20 body včetně čtyř trojek. Domácím nestačilo 20 bodů a 12 doskoků Joela Embiida. James Harden zůstal na 11 bodech a devíti asistencích, když za 43 minut vystřelil pouze devětkrát.

"Od chvíle, kdy k nám (Harden) přišel, všichni čekali, že bude hrát tak, jako hrával v Houstonu. Jenže to už očividně není on," řekl zklamaný Embiid. Trenér Doc Rivers, který ještě v půlce čtvrté části tým hecoval, dodal: "Ke konci jsem si uvědomil, že zkrátka nejsme k poražení Miami dost dobří."

Sixers tak musí čekat na první finále konference od roku 2001 minimálně do příští sezony. To Miami nadále sní o prvním titulu od roku 2013 a dalším odehraném finále. V posledním byli v roce 2020, kdy podlehli Lakers.

Dallas si rozhodující zápas vynutil díky drtivé výhře 113:86. Největší zásluhu na vítězství měl hvězdný slovinský rozehrávač Luka Dončič, který nasbíral 33 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Mavericks v zápase ztratili jen sedm míčů, naopak k 22 ztrátám donutili soupeře a trefili 16 trojek, zatímco Suns jen šest. Navíc stříleli hned o 15 šestek více a devět jich proměnili.

Rozhodující utkání série je na programu pozítří. Suns čeká první sedmý zápas od roku 2006, kdy se Stevem Nashem v sestavě porazili v prvním kole Lakers i ve druhém Clippers. Mavericks naposledy hráli sedmý zápas loni, kdy v prvním kole nakonec podlehli Clippers.

NBA - 2. kolo play-off:

Východní konference - 6. zápas:

Philadelphia - Miami 90:99, konečný stav série 2:4.

Západní konference - 6. zápas:

Dallas - Phoenix 113:86, stav série 3:3.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články