Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Můžeme jen překvapit, ale stát se může cokoliv, řekla před ME Hejdová

Sama ještě není stoprocentně zdravá. Romana Hejdová stále doléčuje zánět spojivek. Na mistrovství Evropy by na rozdíl od čtyř reprezentačních opor neměla chybět. Křídlo z francouzského celku Landes si uvědomuje, že při absencích to národní tým nebude mít na šampionátu vůbec lehké. Věří však, že Češky mohou bojovat o účast na olympijských hrách.

Romana Hejdová
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Ještě nejsem úplně stoprocentní, zánět v oku pořád je a léčím ho kapičkami. Mám roztaženou zornici, což trochu kazí prostorové vnímání, ale do mistrovství zbývá ještě deset dní," řekla Hejdová, která kvůli zdravotním potížím zmeškala několik přípravných zápasů.

Před startem šampionátu, na němž se Češky utkají s Francií, Švédskem a Černou Horou, je optimistkou. Nic na tom nemění, že týmu budou chybět opory Alena Hanušová, Petra Záplatová, Julia Reisingerová a Kia Vaughnová. "Je nepříjemné nemít tady Péťu, Julču, Alču ani Kiu, která se nakonec rozhodla, že nám nepomůže, ale nebudeme se vymlouvat," uvedla Hejdová.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky se chystají na ME

"Ambice si budeme dávat postupně. Já osobně bych chtěla postoupit do čtvrtfinále v Bělehradu, ale uvidíme, jak to půjde. Skupina je těžká, ať už jde o Francii nebo Švédsko, které je můj skrytý favorit na finální čtyřku turnaje," prohlásila. "My můžeme jen překvapit. Tým má velkou vnitřní sílu a stát se může cokoliv," dodala.

Mistrovství Evropy je zároveň součástí olympijské kvalifikace, naději na start v Tokiu si udrží šest nejlepších týmů. "Trochu to máme v hlavách. Kéž by se nám podařilo taky o tu špičku hrát, protože olympiáda je sen každého sportovce. Takže na to myslíme, ale nechceme, aby nás to svazovalo," uvedla Hejdová, která už si zahrála na olympiádě v Pekingu v roce 2008.

Vzhledem k řadě absencí především podkošových hráček bude muset český tým podle Hejdové spoléhat na bojovnost. "Naběháno máme s panem trenérem Svitkem slušně. Tam pro nás bude klíč. Slabina pod košem určitě bude, protože nemáme žádnou výraznou podkošovou hráčku. Budou nám chybět kila, ale budeme to muset odběhat a umlátit zvenku," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články