Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

ME basketbalistů v roce 2021 už má své logo, nechybí ani česká stopa

Přípravy na evropský šampionát basketbalistů v roce 2021 jsou v plném proudu. Minulý týden se v Mnichově sešli zástupci všech čtyř pořádajících zemí, tedy Česka, Německa, Gruzie a Itálie, a v pondělí bylo oficiálně představeno logo ME.

Logo ME basketbalistů 2021
zdroj: ČTK/ČBF

"Mezinárodní basketbalová federace FIBA nám poslala pět návrhů, vítěz vzešel z hlasování všech spolupořadatelů," řekl PR manažer České basketbalové federace Martin Peterka.

V logu je kromě letopočtu, nápisu FIBA Eurobasket, vítězné trofeje a názvů všech čtyř zemí i řada symbolů, které podle autorů představují drama, nadšení a očekávání, jež spojuje basketbalové fanoušky po celé Evropě. Podle současného trendu je vyvedené ve čtyřech svítivých barvách, každé zemi připadne jedna. Logo se bude používat nejen pro závěrečný turnaj, ale i pro kvalifikaci.

Pražská O2 arena bude hostit jednu ze čtyř šestičlenných skupin, což znamená 15 zápasů v pěti hracích dnech. Diváci se mohou těšit především na český tým, který na letošním mistrovství světa v Číně obsadil senzační šesté místo. Stejně jako Němci, Italové a Gruzínci mají i Češi účast automaticky zajištěnou. Další skupiny se uskuteční v Kolíně nad Rýnem, Miláně a Tbilisi, vyřazovací část uspořádá Berlín.

Celkový rozpočet česká strana teprve tvoří, nicméně náklady by měly být srovnatelné s předloňským evropským šampionátem žen, který se kromě O2 areny konal i v pražské hale na Královce a v Hradci Králové. Domácí tým tehdy tak jako ve stejném roce muži nepostoupil ze základní skupiny. Pořadatelé doufají, že přespříští léto bude mužstvo kolem Tomáše Satoranského výrazně úspěšnější.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články