Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Druhá výhra v kvalifikaci, ale pořádně vydřená. Češky zlomily Rumunsko až v poslední vteřině

České basketbalistky vyhrály i druhý zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. V pražské hale Královka rozhodla o výhře 60:59 nad Rumunskem sekundu před koncem Kateřina Elhotová. Výběr trenéra Štefana Svitka navázal na čtvrteční vítězství 62:52 na palubovce favorita skupiny Itálie.

Elhotová obchází protihráčku
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Domácím hráčkám vstup do zápasu vyšel a první čtvrtinu vyhrály 24:17. Ve druhém dějství náskok narostl až na devět bodů, ale Rumunky využily několika nepřesností v obraně, která si navíc nedokázala poradit s autorkou 21 bodů rozehrávačkou Annemarií Godriovou-Parauovou, a o poločase Češky vedly o čtyři body.

Trenér Svitek do druhé půle nasadil obě pivotky, které zařídily výhru v Itálii, ale i s Julií Reisingerovou a Kiou Vaughnovou se domácí tým trápil a Rumunsko dokázalo skóre otočit. Po čtyřech minutách třetí čtvrtiny dala trojku na 39:37 Adina Stoiedinová a hostující celek se poprvé dostal do vedení.

S dvoubodovou ztrátou za stavu 42:44 vstupovaly české basketbalistky i do závěrečné čtvrtiny. Domácím hráčkám se sice podařilo dostat zpátky do vedení, ale v závěrečné minutě snížila na rozdíl jediného bodu Godriová-Parauová a 22 sekund před koncem otočila skóre Gabriela Margineanová.

Poslední slovo ale patřilo domácímu výběru, o jehož výhře takřka se sirénou rozhodla Elhotová. Hráčka pražského USK byla s 23 body nejlepší střelkyní zápasu a tým v závěrečné čtvrtině držela ve hře několika důležitými koši.

Česká reprezentace, která usiluje o účast na čtrnáctém šampionátu za sebou, si tak před dlouhou kvalifikační přestávkou připsala důležité vítězství. Další zápasy bojů o postup na mistrovství Evropy ji čekají až příští rok v listopadu, kdy doma přivítá Dánsko a Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky mají druhou kvalifikační výhru

ČR - Rumunsko 60:59 (24:17, 35:31, 42:44)

Nejvíce bodů: Elhotová 23, Hejdová 12, Reisingerová 9 - Godriová-Parauová 21, Walkerová 17, Margineanová 11. Fauly: 19:16. Trestné hody: 9/6 - 19/9. Trojky: 6:6. Doskoky: 34:37.
Dánsko - Itálie 72:82 (38:47).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články