Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Boston a Memphis srovnaly stav série, Morant nastřílel 47 bodů

Boston využil ve druhém utkání druhého kola play-off výhodu domácího hřiště, porazili Milwaukee jasně 109:86 a srovnali stav série na 1:1. Zazářili především Jaylen Brown s 30 a Jayson Tatum s 29 body, když proměnili šest, respektive pět trojek. Vyrovnal také Memphis, jenž v dramatické koncovce porazil Golden State 106:101 i díky 47 bodům hvězdného rozehrávače Ja Moranta.

Ja Morant v utkání s Golden State
zdroj: USA Today Sports autor: Petre Thomas

Boston v utkání ani jednou neprohrával, naopak vedl až o 26 bodů a v poločase měl náskok 65:40. Přesto většinu duelu točil trenér Ime Udoka sestavu sedmi hráčů a lavička dostala prostor až na poslední dvě minuty. Dalších 21 bodů přidal Grant Williams, jenž stejně jako Brown proměnil šest trojek.

Celtics tak odčinili úvodní porážku. "Tohle je play-off. Tak to prostě je, nemůžeme se nechat rozhodit prvním zápasem. Ne, teď jsme naopak diktovali tempo od úvodního rozskoku," těšilo Browna. Boston proměnil 20 ze 43 trojek, Bucks, oslabení o zraněného Khrise Middletona, naopak trefili jen tři z 16.

Kromě tří lídrů Celtics byl vidět také veterán Al Horford, jenž nasbíral 11 bodů i 11 doskočených míčů. Marcus Smart nenastoupil kvůli naraženému boku. Hosty táhl lídr Giannis Antetokounmpo s 28 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi, 19 bodů přidal Jrue Holiday.

Daleko větší drama nabídl duel Memphisu s Golden State, v němž domácí tým využil horší střelecké úspěšnosti hostů a zvítězil 106:101.

Hvězdou utkání byl mladý rozehrávač Ja Morant, jenž nasbíral 47 bodů, když trefil 15 z 31 střel včetně pěti trojek a 12 ze 13 šestek, navíc přidal i osm asistencí.

Kromě toho měl Morant na kontě osm doskoků a tři získané míče, za víc než 40 a půl minuty naopak ztratil jen dva.

Sekundoval mu Ziaire Williams se 14 body, 12 bodů přidal Jaren Jackson Jr. Grizzlies ve výsledku nevadilo, že soupeři povolili o 10 asistencí (17:27) či 18 bodů zpod koše (42:60) více.

Ještě čtyři minuty před koncem utkání vedli Warriors o čtyři body, zbytek duelu ovšem domácí ovládli 15:6. Morant se postaral o všech 15 bodů.

Se dvěma odehranými duely s alespoň 45 body před dovršením 23. narozenin se navíc zařadil k legendám ligy: dokázali to kdysi také LeBron James a Kobe Bryant.

Warriors v utkání odešla hlavní zbraň – střelba za tři body. Tým trefil jen sedm z 38 střel, z toho Stephen Curry tři z 11, Klay Thompson dvě z 12, Andrew Wiggins jednu ze sedmi a Jordan Poole jednu ze šesti.

Curry i tak nasbíral 27 bodů, devět doskoků a osm asistencí, Jordan Poole nastřílel z lavičky 20 bodů.

Výsledky 2. kola play-off NBA - 2. zápasy:

Boston - Milwaukee 109:86, stav série 1:1; Memphis - Golden State 106:101, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články