Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bohačík si se Štrasburkem finále Ligy mistrů nezahraje

Český basketbalový reprezentant Jaromír Bohačík si se Štrasburkem finále Ligy mistrů nezahraje, do finále na úkor francouzského celku postoupili obhájci prvenství z Burgosu. Španělský celek zvítězil 81:70 a v nedělním finále se utká s přemožiteli Nymburka z Karsiyaky. Turecký tým porazil Zaragozu 84:79.

zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Bohačík nastřílel devět bodů a jeho tým si v prvním poločase vypracoval až dvanáctibodové vedení. Přispěl k tomu i autor 14 bodů Bonzie Colson, který byl v dějišti turnaje v Nižním Novgorodu vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Burgos ale pod vedením šestnáctibodových střelců Jasiela Rivera a Vítora Beniteho zcela ovládl druhý poločas a v neděli může zopakovat triumf z loňska, kdy si poradil s AEK Atény.

Karsiyaku dovedl do finále americký rozehrávač Sek Henry. Autor 24 bodů přidal ke čtvrtečním pěti trojkám proti Nymburku dalších sedm, tentokrát byl dokonce zpoza oblouku stoprocentně úspěšný. Karsiyaka je ve finále jako druhý turecký klub v pětileté historii soutěže, Banvit v roce 2018 nestačil na Tenerife. Zaragoza stejně jako vloni bude hrát jen o bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články