Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Basketbalová obec rozhodla. MVP soutěže je rozehrávač Harding

Nejužitečnějším hráčem NBL je nymburský rozehrávač Jerrick Harding. Americký basketbalista se ve čtyřiadvaceti letech stal nejmladším držitelem ocenění. O Hardingově triumfu rozhodli v hlasování ligoví trenéři, kapitáni, manažeři a další basketbaloví odborníci. 

Jerrick Harding
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

V nejlepší pětce sezony je s Hardingem i jeho klubový spoluhráč Vojtěch Hruban. Dalšími členy jsou Hunter Mickelson z Brna, Mattias Markusson z Opavy a Adam Číž z Kolína, který byl nejužitečnějším hráčem minulého ročníku.

Ocenění pro nejlepšího obránce sezony získal Viktor Půlpán z Brna, hráčem s největším zlepšením byl zvolen kolínský Jakub Petráš. Trenérem sezony byl už popáté vyhlášen Petr Czudek z Opavy.

Harding působí v Nymburce druhým rokem a v této sezoně zaznamenal v průměru 19,1 bodu, 3,4 doskoku a tři asistence na zápas. Na hřišti přitom průměrně strávil jen 22,2 minuty a byl až 56. nejvytíženějším hráčem soutěže. S menším průměrem odehraných minut získal ocenění MVP pouze jiný nymburský hráč Kendrick Ray před čtyřmi lety.

"Jsem fakt vděčný, že mě zvolili i zástupci ligových klubů, protože to znamená, že máte jejich respekt. Za tohle ocenění vděčím veškeré práci, kterou jsem do toho za všechny roky dal, a také spoluhráčům i trenérovi Sašovi (Sekuličovi), který mě nechává hrát to, co umím," uvedl Harding.

Je čtvrtým hráčem Nymburka, který ocenění MVP získal. Vedle Raye vyhráli anketu Radoslav Rančík a dvakrát Arthur Lee. Ocenění se uděluje od roku 2009.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články