Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Basketbalistky USK už znají soupeřky v základní skupině Evropské ligy

Je rozlosováno. Basketbalistky USK Praha narazí v základní skupině Evropské ligy na svého letošního přemožitele ze semifinále Fenerbahce. V osmičlenné skupině se utkají ještě s Bourges, Valencií, Szekszárdem, Polkowicemi, Boloňou a vítězem kvalifikačního turnaje A s Crvenou Zvezdou Bělehrad, Olympiakosem Pireus a rumunským Sepsi. Rozhodl o tom los v Mnichově.

Brionna Jonesová z USK Praha
zdroj: ČTK/ABACA

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové prohrály s Fenerbahce na Final Four v Istanbulu v dubnu 74:83 a po následné porážce i se Salamancou (59:71) skončily čtvrté. Mezi elitní kvarteto se dostaly popáté v historii poté, co o sezonu dřív poprvé od ročníku 2012/13 chyběly ve čtvrtfinále.

"Euroliga ročníku 2022/23 bude určitě jiná než předešlé sezony. V seznamu klubu je několik týmů, které ještě v moderní éře Euroligu nehrály. V naší skupině například Boloňa nebo vítěz kvalifikace bude také nový. S ostatními týmy už máme zkušenosti. A jako každou sezonu máme ve skupině i absolutního favorita na vítězství Euroligy, a to je Fenerbahce, který enormně posílil," řekla klubovému webu Hejková.

"Máme tam i staré známé jako je Bourges nebo Valencie. I když španělský tým je jiný, než který bude působit v Eurolize dnes. Vicemistr Španělska, takže hodně silný tým. Obě skupiny jsou velice vyrovnané. Samozřejmě bude záležet na každém zápase. Takže první cíl pro nás je postup do play-off a pak se uvidí," dodala trenérka. Soutěž startuje 12. října. České mistryně začnou na palubovce Szekszárdu a ve 2. kole doma přivítají Valencii.

Své soupeře v Eurocupu znají i hráčky Žabin a KP Brna. Žabiny v budou ve skupině K hrát s Lyonem, San Sebastianem a lepším z kvalifikačního duelu mezi Montpellier a chorvatskou Požegou. Královo Pole vyzve ve skupině L francouzské celky Flammes Carolo, Angers a chorvatský tým Raguga Dubrovník.

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: Fenerbahce Istanbul, USK Praha, Bourges, Valencia, Szekszárd, Polkowice, Boloňa, vítěz kvalifikačního turnaje A: Crvena Zvezda Bělehrad/Sepsi/Olympiakos Pireus.

Skupina B: Šoproň, Salamanca, Schio, Landes, Mersin, Mechelen, vítěz play off kvalifikace: Villeneuve/Girona, vítěz kvalifikačního turnaje B: Botas Ankara/Miškovec/Ramla (Izr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články